ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Παρουσίασε ως δικά του έργα που γίνονται με κονδύλια ΕΣΠΑ!

on .

TSIPRAS GIANNENA

• Με ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac» ενώπιον των τοπικών βουλευτών, στελεχών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε χθες βράδυ την περιοδεία του στην Ήπειρο ο Αλέξης Τσίπρας. Σ’ αυτήν παραβρέθηκε κόσμος από διάφορα μέρη της Ηπείρου με τη μέση ηλικία του ακροατηρίου να ξεπερνάει τα 40 χρόνια! Η ομιλία του Πρωθυπουργού έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Από τη μία πλευρά, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η πρόβλεψη ότι θα κερδίσουν τις εκλογές θα διαψευστεί και θα πέσει σαν χάρτινος πύργος το βράδυ της Κυριακής». Από την άλλη, αναφέρθηκε σε έργα που έγιναν ή γίνονται στην περιοχή, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Περί των έργων
Ο Πρωθυπουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, χθες στα Γιάννενα για το δίκτυο φυσικού αερίου που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην πόλη το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2023, δηλαδή σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, για το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης που τόσες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, για το οποίο εξέφρασε την άποψη ότι θα λύσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Παμβώτιδας, για το αποχετευτικό έργο της πόλης, το οποίο, σημειωτέον, είναι σε εξέλιξη από την εποχή της Δημαρχίας Ν. Γκόντα και χρηματοδοτείται φυσικά από το ΕΣΠΑ, για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο Εθνικό Στάδιο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, αλλά και για το γεφύρι της Πλάκας που εκτίμησε ότι η ανακατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο περίπου, δηλαδή πέντε χρόνια και κάτι από την κατάρρευσή του (τον Φεβρουάριο του 2015)!
Το μόνο νέο έργο που εξήγγειλε ήταν η κατασκευή καινούριου κλειστού γυμναστηρίου 3.000 θέσεων σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών… μέσα στην πόλη!
Το Αεροδρόμιο
Φτάνοντας το πρωί του Σαββάτου στα Γιάννενα ο κ. Τσίπρας επιθεώρησε τις εκτελούμενες παρεμβάσεις στο Αεροδρόμιο, για το οποίο είπε ότι θα το εγκαινιάσει τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα Γιάννενα είναι ένας σημαντικός κόμβος και επιτέλους αποκτούν το αεροδρόμιο που τους αξίζει, ενώ παρατήρησε πως η επέκτασή του είχε καταντήσει ένα «γιοφύρι της Άρτας».
Σε Άρτα και Πρέβεζα
Σε έργα που προώθησε η κυβέρνησή του στην περιοχή αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στην Άρτα το πρωί του Σαββάτου. Μίλησε για την Ιόνια Οδό, έναν δρόμο, όπως είπε, που έμεινε βαλτωμένος για χρόνια από την αδυναμία του κεντρικού κράτους να βρει λύσεις με τους εργολάβους, το οποίο έφερε την Άρτα πιο κοντά στην πρωτεύουσα, για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής και για το «Ξενία» στο κάστρο της Άρτας, το οποίο θα ανακαινιστεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ και θα αποδοθεί στους πολίτες, αλλά και για την οριοθέτηση του Αράχθου.
Από την Πρέβεζα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στην Ιόνια Οδό, υποσχόμενος σύνδεση της πόλης με τον αυτοκινητόδρομο, στην παράκαμψη Φιλιππιάδας, ενώ υπενθύμισε κι εδώ ότι το τμήμα ΤΕΙ Λογιστικής που είχε η Πρέβεζα μετατρέπεται σε Πανεπιστημιακή Σχολή.
… Και στην Λευκάδα
Χθες ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Λευκάδα όπου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου της. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «το 2015 στο παλιό νοσοκομείο υπηρετούσαν 19 ειδικευμένοι γιατροί, σήμερα υπηρετούν 40. Το 2015 είχαν προκηρυχθεί 10 θέσεις μονίμων γιατρών του ΕΣΥ, τώρα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε άλλες έξι θέσεις, ενώ για πρώτη φορά, το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με ειδικότητες, όπως του γαστρεντερολόγου, του ουρολόγου, έχουμε καρδιολογική κλινική, θα ανοίξουν μονάδες εμφραγμάτων».