Αν ο Τσίπρας ηττηθεί πρέπει να προκηρύξει εθνικές εκλογές

on .

MHTSOTAKHS

• Βέβαιος ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις επικείμενες ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, προσθέτοντας ότι εφόσον ηττηθεί ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα για την ανάγκη ισχυρής πολιτικής αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων.
«Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή το λαμβάνω από κάθε γωνιά της χώρας. Ζητώ ευρεία και μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που έθεσε το πλαίσιο αυτό για την εκλογική αναμέτρηση, εφόσον ηττηθεί –όπως εκτιμώ ότι θα γίνει– δεν έχει κανένα περιθώριο. Πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες», ανέφερε.
Μιλώντας για τις παροχές του Αλ. Τσίπρα τις χαρακτήρισε προεκλογικές, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ουσιαστικά με αυτές επιστρέφει ελάχιστα από αυτά που έχει πάρει τα τέσσερα τελευταία χρόνια.