Κ. ΓΑΤΣΙΟΣ: Να ληφθούν μέτρα για την αμπελουργική ζώνη…

on .

GATSIOS ZITSA 16 04 2019

• Την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας, ώστε να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, επεσήμανε ο υποψ. βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος, με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα τρία οινοποιεία της Ζίτσας.
Ο κ. Γάτσιος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των οινοποιείων «Zoinos Winery» όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Βαγγέλη Αργύρη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Κατσανάκη και την χημικό-οινολόγο Ελένη Σίντου, «Κτήμα Γκλίναβος» όπου συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θωμά Γκλίναβο, και Οινοποιεία Πράσσου, όπου τον υποδέχθηκε ο Θεόδωρος Πράσσος.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε κυρίως το θέμα των καλλιεργήσιμων αγρών σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ενώ ο κ. Γάτσιος ενημερώθηκε και για άλλα προβλήματα, που θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη της αμπελουργικής ζώνης.
«Είναι σαφές πως η μόνη λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, που έχουν προκύψει με τον χαρακτηρισμό καλλιεργήσιμων στο παρελθόν αμπελώνων ως δασικών εκτάσεων, είναι να υπάρξει άμεσα μια νομοθετική ρύθμιση για λόγους εθνικού συμφέροντος. Πρέπει να προβλέπεται πως εντός της αμπελουργικής ζώνης θα μπορεί στις εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως δασικές, να επιτρέπεται η καλλιέργεια της αμπέλου και να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους προς καλλιέργεια», ανέφερε ο κ. Γάτσιος, προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν να μπουν τόσοι ιδιοκτήτες σε μία κοστοβόρο και χρονοβόρο διαδικασία ενστάσεων.