Εκ του ασφαλούς… εξαγγελίες Θ. Μπέγκα για το Φυσικό Αέριο!

on .

MPEGKAS MOYSTAKLHS DEPA 10 4 19

• Την επικείμενη λειτουργία του πρατηρίου με φυσικό αέριο που αναμένεται να λειτουργήσει σε λίγες ημέρες -όπως έγραψε ο «Πρωινός Λόγος» πρόσφατα- έσπευσε χθες να την εκμεταλλευτεί για προφανείς προεκλογικούς λόγους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σε μια «επικοινωνιακή επιχείρηση» για να δείξει το… ανύπαρκτο ενδιαφέρον του και μέχρι να τελεσφορήσει η όλη – πολύμηνη προσπάθεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη της ΔΕΠΑ (που βρίσκονται στα Γιάννενα) και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Στέφανο Μουστακλή, με αφορμή την επικείμενη λειτουργία του πρατηρίου τροφοδοσίας φυσικού αερίου, κατά την οποία -όπως αναφέρεται- ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας δήλωσε πως «ο Δήμος Ιωαννιτών είναι έτοιμος να συνδράμει με όλες τους δυνάμεις ώστε η περιοχή μας να μπει στην εποχή του φυσικού αερίου»!
Η συμμετοχή βέβαια του Δήμου και του Δημάρχου Θ. Μπέγκα στην κατασκευή, ή ακόμη και στις ενέργειες για τη λειτουργία του πρατηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ, ήταν άγνωστη αφού δεν είχαν αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, ούτε καν και όταν «σκάλωσε» το έργο, όπως είχε επισημάνει ο «Π.Λ.». Τώρα και με ολοκληρωμένη την επένδυση η Δημοτική Αρχή διεκδικεί «δάφνες» και δηλώνει τη «συνδρομή» της για να επεκταθεί το δίκτυο πρατηρίων σε Πανεπιστήμιο, Νοσοκομεία κλπ, που βεβαίως έχουν τον δικό τους προγραμματισμό.
Ο κ. Μπέγκας, όσον αφορά καθαρά τα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, δεν έχασε την ευκαιρία να «εξαγγείλει» την αλλαγή των κινητήρων του στόλου των οχημάτων του Δήμου, αλλά και πάλι πέταξε το «μπαλάκι» στην Περιφέρεια, από την οποία αναμένει σχετική πρόσκληση του ΠΕΠ.
Τα στελέχη της ΔΕΠΑ, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με το Δήμαρχο Δ. Δημητριάδης Συντονιστής Ειδικών Εταιρικών Έργων της ΔΕΠΑ και Στ. Οικονομίδης Διευθυντής τομέα αεροκίνησης της ΔΕΠΑ, ανέφεραν πως τα Γιάννενα είναι η πρώτη πόλη στην οποία η Εταιρία φέρνει το φυσικό αέριο ενώ δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο. «Η επιλογή αυτή έγινε γιατί βρήκαμε καλούς συνεργάτες και την τοπική αυτοδιοίκηση που μας βοήθησε», τόνισαν αναφερόμενοι προφανώς στο Αστικό ΚΤΕΛ και στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία είχε στην «ατζέντα» της όλο το προηγούμενο διάστημα το θέμα της λειτουργίας του συγκεκριμένου πρατηρίου. Πρόσθεσαν πως με το πρατήριο, γίνεται η αρχή για την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου για τα Γιάννενα και την Ήπειρο, τόσο στη βιομηχανία όσο και για οικιακή χρήση, προγραμματισμό για τον οποίο διεκδίκησε «δάφνες» ο Δήμαρχος.