Το Π.Δ. θα μετατρέψει την Παμβώτιδα σε «μπανιέρα ξενοδόχων και κατασκευαστικών»

on .

BAKOLIDHS

• «Το νέο προεδρικό διάταγμα ίσως να σήμαινε για πολλούς την αρχή μιας νέας εποχής για το στολίδι των Ιωαννίνων. Δυστυχώς πρόκειται και αυτή τη φορά, για άλλο ένα ''επιστημονικά'' τεκμηριωμένο σχέδιο μετατροπής της λίμνης σε μπανιέρα των ξενοδόχων και των κατασκευαστικών, με τη συνενοχή της Δημοτικής Αρχής και την ελλιπή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας που, όπως και σε άλλα ζητήματα, αποκλείστηκε από τη διαδικασία».
Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε σχετικό άρθρο του ο Γιαννιώτης υποψ. Ευρωβουλευτής του Μέρα25 Νίκος Βακολίδης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος ανεξάρτητα από την καταστροφή που θα προκαλέσει, την οποία θα πληρώσουν, όπως πάντα, οι πολίτες».
Και σε άλλο σημείο του άρθρου του ο κ. Βακολίδης αναφέρει ότι «το ΜέΡΑ25 δεσμεύεται να θεσμοθετήσει τοπικά και περιφερειακά Διαβουλευτικά Συμβούλια Κληρωτών και Εκλεγμένων Πολιτών (ΔΙΑΣΚΕΠ) για δημοτικό ή περιφερειακό διαμέρισμα, τα οποία θα στελεχώνονται από κληρωτούς πολίτες, από κληρωτούς ειδικούς στα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη περιοχή...».