Η κοινωνική πολιτική της παράταξης Ελισάφ

on .

ELISAF 9 4 2019

• Τις βασικές αρχές του προγράμματος για την κοινωνική πολιτική παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ. Το πρόγραμμα επεξεργάστηκε η επιτροπή υποψηφίων και μελών όπως συνέβη και με άλλους τομείς.
Ως προς τις υφιστάμενες υπηρεσίες για το παιδί και την οικογένεια η παράταξη, όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεσμεύεται για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των παιδικών- βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των ΚΔΑΠ.
Επίσης προτείνει την ίδρυση Κέντρου παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για παιδιά που βιώνουν καταστάσεις κρίσεων (κακοποίηση, διαζύγιο γονέων, θάνατος, ασθένεια κ.α,) και την πιλοτική λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των ευάλωτων οικογενειών με την αναγκαία συνεργασία των φορέων που ήδη λειτουργούν ανάλογα προγράμματα.
Όσον αφορά τις υφιστάμενες παρεχόμενες υπηρεσίες στα άτομα της Τρίτης και Τέταρτης ηλικίας (Κ.Α.Π.Η, Κ.Η.Φ.Η, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας) η παράταξη δεσμεύεται για την αναβάθμιση και βελτίωσή τους, ενώ για τα Άτομα με Αναπηρία οι προτάσεις στοχεύουν στην ισότιμη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ακόμη θα επιδιωχθεί η ίδρυση δύο νέων γραφείων και συγκεκριμένα:
- Γραφείου επαγγελματικής ένταξης που θα παρέχει υπηρεσίες καταγραφής, εκπαίδευση και διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας…
- Γραφείου μετανάστευσης και μειονοτικών ομάδων που θα παρέχει υπηρεσίες σε μετανάστες – πρόσφυγες και άλλες μειονοτικές ομάδες (π.χ. Ρομά).
* * *
Μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων που επεξεργάστηκε τις προτάσεις αποτελούν οι: Αναγνώστου- Κουμπλομάτη Φανή, Ακονίδου Ελένη, Αμπατζίδη Διονυσία, Βάββας Φώτης, Δεληκούρα Ρένα, Δολιώτης Χάρης, Ευθυμίου Αθανάσιος, Κάππη Αφροδίτη, Κατσούρη Αντιγόνη, Κορτζής Βαλέριος, Κωτσαντή Χριστίνα, Λαμπρίδη Νίκη, Νότη Γιάννα, Παπαευσταθίου Ιωάννα, Πραμαντιώτης Δημήτρης, Σαούγκος Βασίλης και Σούλη Αθηνά.