Φ. Κουβέλης και… βαρκούλες αρμενίζουν!

on .

KOYBELHS FOTHS

• Δεν θα μπορούσε να στείλει καλύτερο εκπρόσωπο η Κυβέρνηση από τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη στα προχθεσινά εγκαίνια της Πανηπειρωτικής Έκθεσης. Ήταν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος στην… κατάλληλη εκδήλωση, για να επιβεβαιώσει το ρηθέν ότι οι κυβερνώντες και στην επιχειρηματικότητα τα έκαναν «θάλασσα»!
Με ένα τέτοιο κυβερνητικό παρελθόν, η αλήθεια είναι πως όποιος υπουργός και αν είχε σταλεί στα εγκαίνια, θα ήταν δύσκολο να δικαιολογήσει την πλήρη αποτυχία της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό, αφού αντί να ενισχύεται αποδυναμώνεται συνεχώς ο επιχειρηματικός κλάδος.
Γιατί, ποιος θα έπαιρνε στα σοβαρά, εξαγγελίες π.χ. για το αναπτυξιακό μέλλον της Ηπείρου από μια Κυβέρνηση που είναι στα τελευταία της και που θα μείνει στην ιστορία σαν αυτή που εφάρμοσε στη χώρα την πιο σκληρή φορομπηχτική πολιτική.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας είχε προφανώς άγνοια του κινδύνου! Κάποιοι είπαν ότι και αυτή τη φορά δεν είχε συναίσθηση του χώρου και του τόπου, αφού μίλησε για πολλά, εκτός από τα «καυτά» ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των επιχειρήσεων και της Ηπειρωτικής οικονομίας.
Όμως ο κ. Κουβέλης τα λιμάνια και τα καράβια έχει στην αρμοδιότητά του, και για αυτά μόνο μίλησε και στα εγκαίνια της Έκθεσης. Ξέχασε όμως ότι και ο ίδιος είναι μέλος του Κυβερνητικού «πληρώματος» που θα πάει αύτανδρο στις προσεχείς εκλογές, αφού δεν μπορεί πια να προσφέρει ούτε ελπίδα στους Ηπειρώτες, ούτε «σανίδα» σωτηρίας στους επιχειρηματίες…