ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ανέξοδη η πρότασή μας για τον φωτισμό όλων των δρόμων της Ηπείρου…

on .

RIZOPOYLOS SYNENTEYKSH

• Την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ πρότασης της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής για την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, με λάμπες νέας τεχνολογίας led που εξοικονομούν έως και 65% στην κατανάλωση, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων «Ήδη, χάσαμε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας το οποίο ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το έργο...».
»Θα σας πω, λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνω εγώ: Αυτή τη στιγμή όλες οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ενέργειας αναλαμβάνουν -απλώς και μόνο με τη σύμβαση χρήσης ρεύματος- το κόστος της αντικατάστασης των λαμπτήρων. Και αυτό ενσωματώνεται στο κόστος του λογαριασμού που έτσι κι αλλιώς είναι μειωμένος.
»Αυτό σημαίνει ότι η αντικατάσταση μπορεί να γίνει δωρεάν, χωρίς κόστος για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και με ευθύνη του παρόχου. Τόσο απλά και γρήγορα. Με μία και μόνη διαγωνιστική διαδικασία σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο».