Προσλήψεις με το «σταγονόμετρο» στα Νοσοκομεία ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας

on .

KSANTHOS ANREAS

• Ο απολογισμός της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για το 2018, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, επιβεβαίωσε πως η νέα πτέρυγα που προστέθηκε και ήδη λειτουργεί αναβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα δικαίωσε την επιλογή της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου που το είχαν εντάξει προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό ΕΣΠΑ. Η λειτουργία του είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι και οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και κατηγορίες.
Στο πρόβλημα αναφέρθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, με τον Υπουργό να μεταθέτει την κάλυψη των κενών σε βάθος τετραετίας, όταν δηλαδή η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση. Για φέτος και μετά το Πάσχα εξήγγειλε τη δημοσίευση προκήρυξης για 1.000 θέσεις ιατρών πανελλαδικά, από τους οποίους προβλέπονται 145 για τα νοσοκομεία Ηπείρου, Ιονίων Νησιών και Πελοποννήσου. Ο κ. Ξανθός πρόσθεσε πως επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη δέκα ειδικευμένων στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου. Ο Υπουργός χαρακτήρισε «μάχιμα» τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, τονίζοντας πώς «το ΕΣΥ είναι όρθιο και λειτουργικό».
Στον απολογισμό του ο κ. Τσίκαρης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πτέρυγας, αλλά και στον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο μέσω του ΕΣΠΑ, μέσω της Περιφέρειας, μέσω δωρεών (Ίδρυμα Στ. Νιάρχος) και μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μια από τις αξιοσημείωτες επισημάνσεις του κ. Τσίκαρη είναι η καθυστέρηση πρόσληψης αγγειοχειρουργού (σήμερα εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά), που την απέδωσε στην άρνηση γιατρού στο ΕΣΥ της Καλαμάτας να καταθέσει εισήγηση επί δύο χρόνια. Eπίσης αναφέρθηκε και σε νέες δομές που θα επιδιωχθεί να λειτουργήσουν, με τη ΜΕΘ Παίδων να μη συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια, όπως προέκυψε από την απάντηση του Υπουργού.

Από την «πίσω» πόρτα
Ο Υπουργός Υγείας, απέφυγε να έλθει αντιμέτωπος με τα στελέχη του ΠΑΜΕ που τον περίμεναν στην είσοδο του Νοσοκομείου κηρύσσοντας τον «ανεπιθύμητο» και εισήλθε στο κτίριο από την είσοδο που χρησιμοποιεί το προσωπικό.
Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πρέντζας, με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Υπουργό πως με τη στάση του επιβεβαίωσε ότι «αισθάνεται περισσότερο άνετα να λογοδοτεί στους φαρμακοβιομηχάνους και λοιπούς επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται το χώρο της υγείας, παρά να έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο τον λαό».

Για το Πολυδύναμο
Ο Υπουργός, σε συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Βαγγέλη Καρβούνη, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με το ποσό των 300.000 ευρώ για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου.