Καθήλωσαν οι ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι»

on .

STEFOS BIBLIO

• «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι» είναι ο τίτλος του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Στέφου που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Γιάννενα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ και το οποίο αναφέρεται στα γεγονότα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και τις πιέσεις που δέχθηκε τότε ο Κώστας Καραμανλής από τις ΗΠΑ για το Σκοπιανό.
Η εν λόγω εκδήλωση, λίγους μήνες μάλιστα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών που εκλαμβάνεται ως υποχώρηση της Ελλάδας από τις εθνικές θέσεις δεκαετιών σχετικά με τα Σκόπια, προσήλκυσε το ενδιαφέρον τόσο στελεχών της Ν.Δ., όσο και απλών πολιτών, αφού στο βιβλίο αναφέρονται λεπτομέρειες στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, όταν τα Σκόπια είχαν υποβάλει αίτηση για να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, που δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι τώρα.
Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δικηγόρος Χάρης Λαζάνης, ενώ για το βιβλίο μίλησε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης, και ο Πρέσβης ε.τ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Αλέξανδρος Μαλλιάς.
Ο Κ. Τασούλας κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην εθνική στάση του Κώστα Καραμανλή σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το βιβλίο του Ν. Στέφου ουσιαστικά πραγματεύεται την υπόθεση ενός ιστορικού όχι το οποίο άρθρωσε η Κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι, εν σχέση με την υπόθεση για την οποία το καλοκαίρι που μας πέρασε η σημερινή Κυβέρνηση άρθρωσε ένα ναι! Όπως είπε «ο Καραμανλής το 2008 αρνήθηκε να πει το ναι για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ εάν πρώτα δεν λύνονταν το θέμα του ονόματος»!
Από την πλευρά του ο Θ. Κασσίμης αναφέρθηκε στο πλαίσιο αρχών και αξιών, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία αδιαφορούσε για το πολιτικό κόστος, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.
Ο τότε πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλ. Μαλλιάς που πήρε το λόγο είπε για εκείνη την περίοδο ότι το μήνυμα προς τα Σκόπια έπρεπε να δοθεί με σαφήνεια και απόλυτη καθαρότητα, δείχνοντας με την στάση που τηρήθηκε ότι η χώρα μας έχει τη δύναμη και την θέληση να διαμορφώσει του κανόνες του παιχνιδιού.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.