Υπεραμύνθηκε του νέου Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης ο Υπουργός Μιχ. Καλογήρου

on .

STEFOS KALOGHROY

Ο εκ Ζαγορίου Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι τέσσερις Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ηπείρου μαζί με το Υπουργείο το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, ζητώντας παράλληλα επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.
Ο Υπουργός παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στα Νομοσχέδια που θα έρθουν το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, όπως η οδηγία για το GDPR, το οικογενειακό δίκαιο κ.α., ενώ υπεραμύνθηκε του νέου Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει δεχθεί σκληρή κριτική, λέγοντας ότι όλα όσα ακούγονται τελευταία δεν είναι σοβαρά και δημιουργούν ένα πλαίσιο που δεν εισφέρει σε τίποτα, αντίθετα κάνουν μεγάλη ζημιά.
Νωρίτερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τις Φυλακές Σταυρακίου, τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, τους θεσμικούς φορείς της Δικαιοσύνης και τους εργαζόμενους στο Δικαστικό Μέγαρο, συνοδευόμενος και από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, ο οποίος ανήρτησε και σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.