Η Ήπειρος μπορεί να καταστεί σταυροδρόμι νέων Τεχνολογιών!.

on .

KEFALOGIANNHS MANOLHS

• Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ήπειρος, το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών αλλά και την εκτίμησή του ότι οι Εθνικές Εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές μίλησε, χθες, από τα Γιάννενα (φωτό) ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο κ. Κεφαλογιάννης (εκτός από την αποκλειστική συνέντευξη στον «Π.Λ.») παραχώρησε, χθες, το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.
Νέες τεχνολογίες…
Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι δεν μπορεί η Ήπειρος να είναι στις πιο φτωχές γωνιές της Ευρώπης, αλλά πρέπει να αναδειχθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η Ήπειρος με οδικούς άξονες και μεγάλα έργα μπορεί να γίνει σταυροδρόμι κινήσεων και να καταστεί μια περιοχή όπου οι νέες τεχνολογίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο.
Μπορούμε – είπε - να κάνουμε την Ήπειρο Silicon Valley της Ευρώπης, όπως η Βρετανία τη Σκωτία, είπε χαρακτηριστικά. Όσο για τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ότι η περιοχή μας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διατροφικής επάρκειας της Ελλάδας και χάρη στη γεωγραφική της θέση να γίνει γέφυρα επικοινωνίας και εξαγωγών.
Η Ευρώπη, συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης, είναι ο οργανισμός που έδωσε οικονομικούς πόρους ώστε να βγει η Ήπειρος από την απομόνωση.
Θα ηττηθεί σε όλες τις εκλογές
Οι ευρωεκλογές θα έχουν πολιτικό πρόσημο, θα είναι σαν μια μάχη και για εθνικές εκλογές με ευρωπαϊκή διάσταση και ότι ο λαϊκισμός θα σαρωθεί σε όλα τα επίπεδα, εκτίμησε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να μην υποστεί στρατηγική ήττα ο κ. Τσίπρας και για να μην επιστρέψει το κόμμα του σε ποσοστά του παρελθόντος.
Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό μας, όπως έγινε σε άλλα κόμματα, είπε ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν για να ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα οι άριστοι υποψήφιοι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα.
Όπως και να έχει, κατέληξε, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για όλες τις εκλογές και «ετοιμαζόμαστε για πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη» είπε χαρακτηριστικά.