Ζητώ «ντιμπέιτ» με τον Αλ. Καχριμάνη

on .

RIZOPOYLOS SHMA

Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου – ποταμός.
Αρχικά ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την ολοκλήρωση των κοινωνικών διαβουλεύσεων και τις συναντήσεις του με τους δημάρχους και τους προέδρους των Επιμελητηρίων των Νομών, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.
Επίσης τοποθετήθηκε σε θέματα επικαιρότητας όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, η τουριστική προβολή της Ηπείρου, οι ελληνοποιήσεις, οι απ’ ευθείας αναθέσεις που χρησιμοποιούνται ως «εργαλείο» διενέργειας εκλογών και οι προσφυγές των Οριζόντων στο ΕΣΡ. Ακόμη κάλεσε τον απερχόμενο περιφερειάρχη σε ντιμπέιτ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των «απ’ ευθείας αναθέσεων» ειδικά στην προεκλογική περίοδο τόνισε ότι: «Η επόμενη μέρα στο περιφερειακό συμβούλιο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα. Οι δυνάμεις που θα θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση θα έχουν είτε έτσι είτε αλλιώς την πλειοψηφία. Την ίδια πλειοψηφία θα την έχουν και στην οικονομική επιτροπή. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα δεδομένα από την πρώτη Σεπτεμβρίου και μετά που ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του - και με δεδομένο πως χρησιμοποιεί το σοβιετικό σύστημα εργολαβίας που έχει εγκαταστήσει στην Ήπειρο για να κάνει εκλογές - είμαι υποχρεωμένος την επόμενη μέρα ως Περιφερειάρχης να ζητήσω από τις υπηρεσίες -τις οποίες ο ίδιος στηλίτευσε την Παρασκευή, ότι εκείνες ευθύνονται- όλες τις απ’ ευθείας αναθέσεις από την 1η Σεπτεμβρίου».