Επίθεση στον Νίκο Παππά για την Κυβερνοασφάλεια

on .

ASHMAKOPOYLOY ANNA

• Στο Συνέδριο του Economist με θέμα την Κυβερνοασφάλεια μίλησε η Βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με τη Νέα Δημοκρατία, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Μεταξύ άλλων, τόνισε το πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη των ανθρώπων για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μέσα από νέα θεσμικά πλαίσια που θα καλύπτουν τις αναδυόμενες ψηφιακές πτυχές της ζωής μας και σημείωσε εμφατικά, ότι το 87% των Ευρωπαίων θεωρεί, πως η κυβερνοασφάλεια αποτελεί σημαντική πρόκληση για την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κ. Ασημακοπούλου ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Δείκτη Κυβερνοασφάλειας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών για το 2017, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση ανάμεσα σε 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συλλέγοντας τη χαμηλότερη βαθμολογία στη στρατηγική της ικανότητα να αντιμετωπίζει απειλές και στη ψηφιακή ασφάλεια των κρίσιμων εθνικών υποδομών. Κατηγόρησε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης για προχειρότητα ως προς τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας, για ολιγωρία σχετικά με την εναρμόνιση Ευρωπαϊκών νομοθετικών πράξεων στο εθνικό μας δίκαιο, όπως η NIS Directive και ο εφαρμοστικός για το GDPR νόμος και για καθυστέρηση στην αποτίμηση των κρίσιμων παραγόντων που θα καταστήσουν τον Κυβερνοχώρο ασφαλή.