Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η Κυβέρνηση Τσίπρα αφήνει πίσω της μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά

on .

FOFH 17 03 2019

• Επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα, για τον οποίο ανέφερε ότι θα κριθεί από τα έργα και τις ημέρες του, εξαπέλυσε από την Ήπειρο η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στα πλαίσια περιοδείας της βρέθηκε το Σάββατο στην Άρτα και την Πρέβεζα, όπου σε ομιλία της σε πολιτική εκδήλωση χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Πρωθυπουργό, ενώ από τα βέλη της δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η στάση των εκφραστών της συντήρησης και του διχασμού και της πόλωσης που δεν είναι άλλοι από την παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα καθυστέρησε και ακρίβυνε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση…».
Μεγάλη ζημιά…
Αναφερόμενη στην Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. Αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παντελή απουσία επενδύσεων, διόγκωση του Δημόσιου χρέους, δυσβάστακτες πολύχρονες δεσμεύσεις με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, παράδοση του Εθνικού Πλούτου σε ξένα χέρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδυναμία τους να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, οδήγησε στο να καθυστερεί η δόση του ενός δισ. ευρώ. Χρήματα δικά μας, από τα κέρδη των Ελληνικών ομολόγων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και άρα την ελάφρυνση των υποχρεώσεων των πολιτών…».
Η κ. Γεννηματά μίλησε για σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές, αφού όπως είπε η Κυβέρνηση «κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Τα έδωσε όλα στους δανειστές. Ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Κυβέρνησε με ακροδεξιούς. Κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα….».
Κατέρρευσε η οικονομία
Όσον αφορά στην οικονομία, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν καταπέλτης, λέγοντας: «στην Οικονομία, η ζημιά από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνά τα 200 δισ. 20 δισ. χάθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που πέρασαν σε ξένα χέρια. Η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η χώρα με την Κυβέρνηση δανείζεται ακριβά, με επιτόκιο πολλαπλάσιο αυτού που δανείζονται χώρες που πράγματι βγήκαν από τα Μνημόνια, διογκώνεται έτσι το δημόσιο χρέος. Οι Τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις…».
Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη
Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη της και στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «δεν είναι ο κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ οι «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα, ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο…».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Γεννήματα, υπογράμμισε πως το ΚΙΝΑΛ, είναι πραγματικά προοδευτική δύναμη, σημειώνοντας «να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση».