Απόλυτη στασιμότητα στα έργα των μεγάλων οδικών αξόνων

on .

KALOGIANNHS STAYROS

• Κριτική στην Κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην υλοποίηση των μεγάλων οδικών έργων ασκεί με ανακοίνωσή του ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.
«Τον Μάρτιο 2015, ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, ο Υπουργός Υποδομών δήλωνε: «Πρόθεσή μας είναι να μελετήσουμε τις συμβάσεις παραχώρησης για να τις αναθεωρήσουμε». Ως γνωστόν, όχι μόνο δεν τις αναθεώρησε, αλλά τις εφάρμοσε στο ακέραιο, χωρίς να αλλάξει έστω και μια παράγραφο, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι. Έδωσε όμως bonus 500 εκατ. ευρώ στους κατασκευαστές για να επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα που με ευθύνη του Υπουργείου χάθηκαν», τονίζει, ενώ αναφερόμενος στα διόδια, σημειώνει πως «όχι μόνο δεν αναθεώρησε την πολιτική τιμών όπως υπόσχονταν, αλλά έθεσε σε λειτουργία και νέους σταθμούς, τόσο στους άξονες παραχώρησης όσο και στην Εγνατία οδό».
Όσον αφορά την κατάσταση στους οδικούς άξονες που αφορούν την Ήπειρο επισημαίνει:
- Το νότιο τμήμα του Ε65 (Λαμία – Ξυνιάδα) αγκομαχάει να ξεκινήσει, ενώ έπρεπε να ολοκληρώνεται.
- Για το βόρειο τμήμα του Ε65, Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Εγνατία οδός, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου, ούτε κάποια αντίδραση από πλευράς ενδιαφερομένων.
- Για τον άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Ελληνοαλβανικά σύνορα, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
- Η πολυδιαφημιζόμενη από την Κυβέρνηση ολοκλήρωση του άξονα Άκτιο – Αμβρακία, εξελίσσεται σε φιάσκο. Το έργο που, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπ. Υποδομών θα ολοκληρωνόταν «το πρώτο εξάμηνο του 2019», δεν έχει καν ανάδοχο!