Την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων του ΣΥΡΙΖΑ «καυτηριάζει» ο Κ. Τασούλας

on .

TASOYLAS BOYLH

• Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη η σημερινή Βουλή για δεύτερη φορά καλείται να ψηφίσει ποιες διατάξεις του Συντάγματος θα παραπεμφθούν τελικά για Αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή.
Πρόκειται για τη δεύτερη και τελική ψηφοφορία, με το πολιτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στη διάταξη του άρθρου 32 που αποσυνδέει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.
Στην πρώτη ψηφοφορία η συγκεκριμένη διάταξη συγκέντρωσε 227 ψήφους, που αν και στη δεύτερη ψηφοφορία συγκεντρώσει πλειοψηφία άνω των 180 βουλευτών, τότε λύνει τα χέρια της επόμενης Κυβέρνησης για να την αναθεωρήσει με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών.
Ωστόσο στην πορεία προκύπτουν ενδείξεις πως στον ΣΥΡΙΖΑ το ξανασκέφτονται και δεν αποκλείεται να υπάρξει διαφοροποίηση ακόμη και από τη δική του πρόταση των έξι διαδοχικών ψηφοφοριών και στην περίπτωση που αυτές δεν ευδοκιμήσουν, τότε να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες για άμεση εκλογή από το λαό.
Από τη Νέα Δημοκρατία αναμένουν με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Ο Γενικός Εισηγητής της, βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, σε δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν σε άρθρο του Λάμπρου Σταυρόπουλου στα ΝΕΑ, εκτίμησε πώς από την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί αν τελικά εννοούσε ελάχιστα ή καθόλου την αναθεώρηση του άρθρου 32. «Φοβάμαι ότι τελικά θα αρνηθούν να ψηφίσουν και πάλι το άρθρο 32 προτιμώντας την “απεύθυνση του πλατιού καλέσματος” από την αγνόηση του “βραχέος χρόνου”», ανέφερε σε δόση χιούμορ ο βουλευτής και πρώην Υπουργός, παραπέμποντας στην επιστολή που είχε στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία τους προέτρεπε η αναθεώρηση να μη πέσει όμηρος «του βραχέος πολιτικού χρόνου».
Για τον Αλέξη Τσίπρα, μια ακόμη ανακολουθία δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη, η Νέα Δημοκρατία όμως, όπως υπογράμμισε ο Κώστας Τασούλας δεν εξαρτά την επόμενη τετραετή διακυβέρνηση από την Προεδρική εκλογή, αλλά από την ισχυρή πλειοψηφία που θα της δώσει ο Ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογές.
«Αν πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά εξευτελιστεί καταψηφίζοντας το άρθρο 32 προκειμένου δια αυτού του τρόπου να αποτρέψει ουσιαστικά την τετραετία της Ν.Δ., του οφείλω να αποκαλύψω ένα μυστικό: εμείς ως Ν.Δ. την εξασφάλιση της τετραετίας θα την κατοχυρώσουμε από την πανίσχυρη εντολή που θα λάβουμε από τον ελληνικό λαό που θα μας δώσει ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε και Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί και το έργο μας να κριθεί στις επόμενες εκλογές του 2023», τόνισε χαρακτηριστικά.