Αντί να κάνετε νέα έργα, αρκεστήκατε στις παρεμβάσεις της δημαρχίας Γκόντα!

on .

GKONTAS NIKOS NEA

• Νέες «βολές» κατά της Δημοτικής Αρχής και του Θωμά Μπέγκα εξαπέλυσε χθες η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα με αφορμή την αντιμισθία του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου, δίνοντας στη δημοσιότητα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε μη σύννομη τη σχετική δαπάνη!
Δραττόμενη της ευκαιρίας, η παράταξη του Νίκου Γκόντα κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για ανύπαρκτο έργο όσον αφορά στη ΔΕΥΑΙ αλλά και γενικότερα, υπενθυμίζοντας ότι αρκέστηκε στις μεγάλες παρεμβάσεις που βρήκε έτοιμες από τη δική της δημαρχιακή θητεία.

Ανύπαρκτο έργο…
Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής και το Θωμά Μπέγκα για το ανύπαρκτο, όπως αναφέρει έργο της.
Ειδικότερα για τη ΔΕΥΑΙ, η παράταξη Γκόντα ρωτάει ποιος έφτιαξε τον τριτοβάθμιο Βιολογικό καθαρισμό και το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης, ποιος θωράκισε τις πηγές Κρύας και ποιος αντικατέστησε 120 χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης. «Θέλουμε ένα δικό σας ανάλογο απολογισμό, όχι μόνο στην ΔΕΥΑΙ αλλά σε ολόκληρο τον δήμο», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Βρήκατε έτοιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ και εννιά χρόνια μετά, το όλο έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, επειδή η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ασχολείται επί μια τετραετία με το «σοβαρό» έργο του διπλασιασμού του μισθού του αντιπροέδρου της επιχείρησης και τον διαρκή «πόλεμο» με τους εργαζόμενους»!
Σημειώνει με έμφαση πως «αντί λοιπόν να επικαλείται φτηνά επιχειρήματα για να απαλλαγεί από τις ευθύνες της παντελούς απουσίας από έργο στη ΔΕΥΑΙ ο Δήμαρχος, καλόν είναι να ζητήσει συγνώμη από τους Γιαννιώτες και να δηλώσει δημόσια ότι ήταν σοβαρή υπόθεση η διαχείριση στο Δήμο και οι ώμοι μικροί να σηκώσουν τέτοιο βάρος»!

Έγγραφα στο φως!
Απαντώντας στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα διπλασιασμού του μισθού που λαμβάνει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου, η παράταξη του Νίκου Γκόντα δίνει στη δημοσιότητα σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με βάση την οποία η δαπάνη της μισθοδοσίας κρίνεται μη σύννομη, ωστόσο, το Ελεγκτικό δίνει «πράσινο φως» για την πληρωμή ενός μηνιαίου εντάλματος στον κ. Χρυσοστόμου που είχε ήδη κοπεί.
Παράλληλα, δημοσιεύει κομμάτι από τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση, μέσω των οποίων προκύπτει ότι ψήφισαν μόνο τέσσερα μέλη από τα συνολικά 11 που περιλαμβάνει το Συμβούλιο, άρα δεν υπήρξε απαρτία!