Ο Θ. Μπέγκας φέρεται λες και το Δημαρχείο του… ανήκει!

on .

MPEGAS THOMAS 25 9 18

• Σκληρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Θωμά Μπέγκα εξαπέλυσε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, κατηγορώντας την για ιδιοκτησιακή αντίληψη και καθεστωτισμό!
Όπως επισημαίνει, ο Δήμαρχος έχει μετατρέψει το γραφείο του στο Δημαρχείο σε… εκλογικό κέντρο, υποδεχόμενος καθημερινά υποψήφιους του συνδυασμού του, ενώ χρησιμοποίησε και δημοτικό χώρο για πολιτική εκδήλωση της παράταξής του! Γι’ αυτό το τελευταίο απάντηση στις αιτιάσεις έδωσε το Πνευματικό Κέντρο.

Εκλογικά… κέντρα!
Απαράδεκτο γεγονός χαρακτηρίζει η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» την υποδοχή των υποψηφίων του συνδυασμού του Θωμά Μπέγκα στο Δημαρχιακό γραφείο, το οποίο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «κανονικά προορίζεται για συναντήσεις του Δημάρχου όχι με τους φίλους του που «κατεβάζει» υποψήφιους και διαφημίζει νυχθημερόν με πληρωμένες καταχωρήσεις στο διαδίκτυο, αλλά με θεσμικούς φορείς και αρχές». Πέρα από αυτό, σύμφωνα με την παράταξη, η Δημοτική Αρχή προέβη σε μια προκλητικότατη ενέργεια, ενδεικτική ωστόσο του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται θεσμούς και κανόνες. Ενημέρωσε ότι θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού της σε Δημοτικό χώρο εκδηλώσεων και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα παλαιά σφαγεία, τη στιγμή που σε άλλες παρατάξεις και σε μη προεκλογικό χρόνο, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου για άλλες όχι πολιτικές εκδηλώσεις, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται δημοτικοί χώροι για παραταξιακούς σκοπούς!
Η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα κλείνει την ανακοίνωσή της με την εξής επισήμανση: «Αυτός είναι ο τρόπος προφανώς που αντιλαμβάνεται την ισονομία και τη θεσμικότητα η Δημοτική Αρχή, θεωρώντας ότι «ο Δήμος είμαι εγώ», για να παραφράσουμε τη γνωστή ρήση του Γάλλου μονάρχη. Οι πολίτες όμως θα δείξουν πολύ σύντομα με τον πλέον ξεκάθαρο και οριστικό τρόπο στη Δημοτική Αρχή ότι η «μοναρχία» της και ο καθεστωτισμός που συνεπάγεται τελειώνει».

Το Πνευματικό Κέντρο
Απάντηση στα όσα καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή η παράταξη «Γιάννενα τώρα» δίνει με ανακοίνωσή του το Πνευματικό Κέντρο όσον αφορά στην παραχώρηση της χρήσης του Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» για εκδήλωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα. Σημειώνει λοιπόν τα εξής: «Πράγματι οι χώροι του Πνευματικού Κέντρου δεν παραχωρούνται για κομματικούς σκοπούς και κομματικές εκδηλώσεις, διότι προορισμός τους είναι πολιτιστικές, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον Νίκο Παπανδρέου, εκδήλωση για την Ιστορία του ΚΚΕ, ενώ τη Δευτέρα υπάρχει μία ακόμα προγραμματισμένη εκδήλωση του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού. Ευρισκόμενοι 80 περίπου μέρες προ των δημοτικών εκλογών, το Πνευματικό Κέντρο δεν διανοείται να αποκλείσει τους δημοτικούς χώρους που διαχειρίζεται από το διάλογο για την ύψιστη διαδικασία της πόλης. Για το σκοπό αυτό παραχωρεί την χρήση της αίθουσας «Δημ. Χατζής», σε ελεύθερες ημερομηνίες, σε όποια Δημοτική Παράταξη το ζητήσει. Η εν λόγω παράταξη δεν έχει υποβάλλει κάποιο αίτημα, οπότε ως είναι φυσικό, δεν έχει λάβει καμιά αρνητική απάντηση, ώστε να επικαλείται ‘αποκλεισμό’ και ‘διακρίσεις’».