Με τα... υπόλοιπα του ΠΑΣΟΚ ο χθεσινός ανασχηματιμός

on .

MPARKAS

• Ανασχηματισμός περιορισμένης έκτασης και... ευθύνης(!) με Ηπειρωτικό όμως «χρώμα» ήταν ο χθεσινός στον οποίο προέβη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τοποθετήθηκε ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, που είναι και επιστήθιος φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άλλωστε είχε δώσει το «παρών» και στο γάμο που είχε γίνει προ τετραετίας στην Επίδαυρο.
Το δεύτερο στοιχείο του ανασχηματισμού, είναι η υφυπουργοποίηση δύο πρώην βουλευτών (με κυβερνητική θητεία) του ΠΑΣΟΚ, των Θάνου Μωραϊτη και Άγγελου Τόλκα, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ήταν σκληροί επικριτές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάθεση κυβερνητικών καθηκόντων στα δύο αυτά στελέχη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι: «Η επιχείρηση Τσίπρα για τη λεηλασία της παράταξής μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής», ωστόσο, τίποτα δεν τους σώζει. Αναφερόμενο στους κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα, το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς», που είναι «γνωστοί κυνηγοί καρέκλας»!
Στους «χαμένους» εντάσσονται βουλευτές που έφυγαν από τα κόμματά τους και στηρίζουν την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι Παπαχριστόπουλος- Δανέλλης, προοπτική που μετατίθεται για αργότερα, καθώς αν τους ανατίθενταν τώρα κυβερνητικό αξίωμα θα ενίσχυαν την κριτική της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για συναλλαγή.
Η υφυπουργοποίηση Μπάρκα, «έκαψε» και όσα σενάρια κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα για υφυπουργοποίηση και κάποιου άλλου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στην Ήπειρο, καθώς στο «τραπέζι» είχαν πέσει τα ονόματα των Χρήστου Μαντά, Γιάννη Στέφου και του Βασίλη Τσίρκα (Άρτας). Ο Κ. Μπάρκας γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα το 1981, έχει εργαστεί στην «Αυγή», έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα και Γεωπονική στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα.
Ο Κυβερν. Εκπρόσωπος
Ανακοινώνοντας τον ανασχηματισμό ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε πώς μετά την «επιτυχή» ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών.
Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για το Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα:
-Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
- Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική Σία Αναγνωστοπούλου.
- Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
- Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κωνσταντίνος Μπάρκας.
- Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης.
- Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας.
Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.