ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Με 14 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

Στις 14 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με έρευνα της Ευρωβουλής. Η έρευνα, που έγινε αξιοποιώντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνει στην Νέα Δημοκρατία ποσοστό 39,2% και στον ΣΥΡΙΖΑ 25% και αφορά βασικά τις ευρωεκλογές. Αλλά τα στοιχεία δεν αλλάζουν, πόσο μάλλον που στην Ελλάδα πιθανώς οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις να συμπέσουν.
Η Ευρωβουλή, δίνει τις προβλέψεις της για τα ελληνικά κόμματα που αναμένεται να κερδίσουν, αλλά και να μην κερδίσουν, έδρες.
Το υψηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σε συνδυασμό ότι στην επόμενη Βουλή, με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας, δεν φαίνεται πιθανό να εκπροσωπηθούν περισσότερα από 5 κόμματα, φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Η έρευνα δίνει μόνο την Χρυσή Αυγή, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να ξεπερνούν το όριο του 3% των εθνικών εκλογών, ενώ ακολουθούν η Λαϊκή Ενότητα, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η έρευνα δεν δίνει ποσοστό για το Ποτάμι. Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωκοινοβουλίου: Ν.Δ. 39,2%, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 25%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΙΝΑΛ 6,8%, ΚΚΕ 6,4%, ΛΑΕ 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, ΑΝΕΛ 1,3%, Άλλο 9.2%.