ς Ο ΣΥΡΙΖΑ «τακτοποιεί» ημετέρους λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία!

on .

FILIOS SYNENTEYKSH

• Μπορεί να μετρούν μέρες για να εγκαταλείψουν την εξουσία οι του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως φροντίζουν να αποκαταστήσουν τα στελέχη τους, διορίζοντάς τα σε θέσεις ή αξιώματα «κλειδιά», επιχειρώντας παράλληλα να βάλουν «τρικλοποδιές» στην επόμενη Κυβέρνηση. Πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο, με δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις να έχουν «Ηπειρωτικό» χρώμα και «

στές» δύο πρώην Δημάρχους: Τον Φίλιππα Φίλιο (Ιωαννίνων) και Μιλτιάδη Κλάπα (Πρέβεζας).
Κατά σύμπτωση (;) και οι δύο «αξιοποιήθηκαν» σε πρώτο στάδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δομές για τους πρόσφυγες. Ο δεύτερος μάλιστα αναβαθμίστηκε σε Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τον εγκαταστήσει σε γραμματέα τετραετούς θητείας με προκήρυξη, «κομμένη και ραμμένη» αποκλειστικά στα μέτρα του.
Ο Φίλιππας Φίλιος «αναβαθμίστηκε» σε Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, με τριετή μάλιστα θητεία! Η σχετική απόφαση πάρθηκε από τους Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλο στην «καρδιά» της εορταστικής περιόδου και συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, προφανώς για να μην υπάρξουν εσωκομματικές «τριβές». Δημοσιεύτηκε δε στο ΦΕΚ προχθές Τετάρτη, μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. αρκετά εκ των οποίων εκπροσωπούν φορείς.
Ο κ. Φίλιος αντικαθιστά στο Φορέα της Λίμνης τον Πέτρο Τσουμάνη, (ο οποίος είχε μια πολύχρονη θητεία). Είναι η πρώτη φορά που σε φορέα Διαχείρισης της Ηπείρου τοποθετείται πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα με έντονα κομματικά χαρακτηριστικά. Μια πρώτη πάντως παρενέργεια, προκύπτει από το γεγονός ότι στο νέο Δ.Σ. δεν εκπροσωπείται ο Δήμος Ιωαννιτών στα όρια του οποίου βρίσκεται η λίμνη Παμβώτιδα. Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη, ή τον αναπληρωτή του Σ. Φάμελλο.
Στο νέο Δ.Σ. του Φορέα μετέχουν επίσης οι:
- Μ. Πλιάκος Δήμαρχος Ζίτσας ως εκπρόσωπος των εμπλεκομένων Δήμων με αναπληρωτή τον δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Γκίκα.
- Β. Γοργόλης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, με αναπληρωτή του τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Λάζο.
- Ευ. Παπαστεργιάδου βιολόγο με αναπληρώτρια την Μαρία Τσουβάλα γεωτεχνικό - ιχθυολόγο.
- Αιμιλία Λιάσκα νομικό με αναπληρώτρια τη Λούκα Μαρία Βερενίκη, υπάλληλο στη Διεύθυνση Δασών.
- Απόστολο Κοκορδάτο ως εκπρόσωπο των Μ.Κ.Ο. με αναπληρωτή τον Γιάννη Παπαδημητρίου.
- Δημήτριο Δημητρίου ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με αναπληρωτή τον Γεώργιο Σαραλιώτη.
Αναπληρώτρια του κ. Φ. Φίλιου είναι η Μαρία Μητσέλου (ΥΠ.ΕΝ.).

Ο Μ. Κλάπας
Για τον Φ. Φίλιο, μέχρι χθες βράδυ δεν είχαν υπάρξει σχόλια ή αντιδράσεις, το ζήτημα όμως του Μιλτιάδη Κλάπα αναδείχτηκε σε μείζον πολιτικό με τη Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει την Κυβέρνηση πώς «επιχειρεί στα κρυφά να επιβάλλει κομματικούς εγκάθετους τετραετούς θητείας στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των Υπουργείων σε ολόκληρο το Δημόσιο». Την ίδια τακτική με τον Μ. Κλάπα, ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με έτερο υποψήφιο γραμματέα ονόματι Δερματά για το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
«Η Κυβέρνηση -τονίζει η Ν.Δ. για τους δύο- δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων». Ειδικά για τον Μ. Κλάπα πρόσθετε ότι «είναι απίστευτο, αλλά πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψήφιους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο. Όσο δηλαδή -ώ του θαύματος!- ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα»!
Η περίπτωση του Φ. Φίλιου δεν εντάσσεται βέβαια σε αυτή τη διαδικασία, καθώς είναι καθαρά πολιτική επιλογή, αλλά με το ίδιο πολιτικό χαρακτηριστικό: Τον ΣΥΡΙΖΑ.