Αλλαγές ενόψει στην Κυβέρνηση

on .

KAMMENOS

• Αλλαγές δρομολογούνται στην κυβέρνηση λόγω και των υποψηφιοτήτων του Νάσου Ηλιόπουλου στον Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι αλλαγές θα αυξηθούν αν ο Π. Καμμένος τηρήσει την απόφασή του να αποχωρήσουν τα μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το in. gr, στο «Πεντάγωνο» θεωρείται σχεδόν βέβαιη η έλευση σε υπουργικό πόστο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη.
Επίσης εκτός κυβέρνησης θα βρεθεί λόγω παραίτησης η υφυπουργός Αμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που το δήλωσε ανοικτά, εν αντιθέσει με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη που εμφανίζεται αποφασισμένη να στηρίξει την κυβέρνηση, αν και είναι εξωκοινοβουλευτικό μέλος.
Μέγα ερωτηματικό είναι τι θα πράξουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον Καμμένο. Εκτός σχήματος θα βρεθούν πιθανότατα και οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υφυπουργοί Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής) και Νίκος Μαυραγάνης (εξωκοινοβουλευτικός).
Σύμφωνα με τον σημερινό σχεδιασμό του πρωθυπουργικού επιτελείου σίγουρα θα υπάρξουν 10 κενές θέσεις, ενώ οι γνωρίζοντες τις ενδοκυβερνητικές ζυμώσεις κάνουν λόγο και για 15 νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.