«Ξένοι» στην ίδια κυβέρνηση Αλ.Τσίπρας και Π. Καμμένος

on .

TSIPRAS KAMMENOS

• Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, δρομολογείται προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις σχετικά με τις αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, εν’ όψει της συμφωνίας των Πρεσπών, που έρχεται για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Open «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων».
Το θέμα τυχόν «διαζυγίου» με τους ΑΝΕΛ κυριάρχησε και στην χθεσινή πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, κομματικές πηγές χαρακτήρισαν ιδιαιτέρως κρίσιμη την επόμενη περίοδο σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το επόμενο διάστημα προχωρούν θέματα όπως της συνταγματική αναθεώρησης, σχέσεις κράτους εκκλησίας, προστασία πρώτης κατοικίας και η συμφωνία Πρεσπών
Όπως εκτιμούν η συμφωνία των Πρεσπών είναι εφικτό να κυρωθεί με 151 ψήφους ώστε η κυβερνητική θητεία να ολοκληρωθεί στο τέλος της τετραετίας.