ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Γόνιμη η συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα

on .

rizopoulos mpegkas 2

• Με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα συναντήθηκε χθες το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος εγκαινιάζοντας τον κύκλο θεσμικών ενημερωτικών επαφών του με τους αιρετούς σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής των «Οριζόντων της Ηπείρου» - διεξήχθη σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, ο μεν Θ. Μπέγκας είχε τη ευκαιρία να αναπτύξει το σκεπτικό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ο δε Σπ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην έννοια της Περιφερειακότητας και στο νέο πλαίσιο συνεργασίας που απαιτείται στην τοπική αυτοδιοίκηση με βάση τη συλλογικότητα και τον συντονισμό ενιαίων δράσεων.
Μετά τη συνάντηση ο υποψ. Περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Στην εξαιρετική συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, εκτός από την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήσαμε πως από όποια θέση κι αν βρεθούμε μετά τις εκλογές θα κινηθούμε με βάση τη νέα αντίληψη, με ευθύνη και συλλογικότητα. Είναι σαφές ότι δεν περισσεύει κανείς.
Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να ξεκολλήσουμε την Ήπειρο από την τελευταία θέση της Ευρώπης στην ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία.
»Στα πλαίσια της Περιφερειακότητας είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για πλειάδα προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο σχεδιασμό και την έννοια της Περιφερειακότητας. Είχα όμως την ευκαιρία να εστιάσω στην προτεραιότητα που θα δώσω στη Λίμνη των Ιωαννίνων καθώς, σε ότι μας αφορά, το ζήτημα της Λίμνης είναι κομβικό…».
Καταλήγοντας σημείωσε ότι «ως νέος Περιφερειάρχης θα μεριμνήσω για τη δημιουργία Επιτροπής Παρακολούθησης Έργου η οποία θα συνεδριάζει κάθε 3 μήνες με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων προκειμένου να έχουν όλοι συμμετοχή στις αποφάσεις και επίσης την ίδια συνολική εικόνα του τι θα συμβαίνει στην περιφέρεια της Ηπείρου».