Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2019

on .

DHMOTIKO SYMBOULIO PROYPOLOGISMOS

•  Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ο προϋπολογισμός του 2019. Επιμέρους θετική ψήφο κατά περίπτωση για δαπάνες μισθοδοσίας, έργων και ΟΚΠΑΠΑ έδωσαν οι παρατάξεις της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» και «Γιάννενα Τώρα».
Τόσο ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας, έδωσαν έντονο προεκλογικό τόνο στις τοποθετήσεις τους, κάνοντας λόγο για τα «οράματα» και τους «στόχους» που υπηρετεί η Δημ. Αρχή, ενώ για μια ακόμη φορά αναφέρθηκαν σε έργα που «αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θ. Γιωτίτσας θεώρησε σκόπιμο να κάνει κι έναν απολογισμό πενταετίας, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να διαγράψει την θητεία του Φ. Φίλιου, ο οποίος και ήταν ο πρόδρομος της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι παρέλαβε δυσθεώρητους συντελεστές δημοτικών τελών, πρόγραμμα έργων που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες της πόλης, Νομικά Πρόσωπα με ελλιπή χρηματοδότηση.