Θα κρατικοποιούμε όποια περιοχή θέλουμε!

on .

MPOYSATI ALBANOS YPEX

• Δεν φαίνεται διατιθεμένη η Αλβανία να κάνει πίσω στην κραυγαλέα απόπειρα κατάσχεσης περιουσιών Ελλήνων ομογενών της Χειμάρρας, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Μπουσάτια σε τηλεοπτική του συνέντευξη, απάντησε με προκλητικό τρόπο και εν είδη τελεσιγράφου στις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αφού απέδωσε τις δηλώσεις του σε λανθασμένη πληροφόρηση, σε ότι αφορά την ιδιοκτησία των εκτάσεων που «αρπάζει» η Αλβανική Κυβέρνηση για τουριστική αξιοποίηση, επέμενε πώς στη Χειμάρρα δεν υπάρχουν ιδιωτικές ιδιοκτησίες.
Πρόσθεσε μάλιστα με κυνικό τρόπο, πώς σε οποιαδήποτε περιοχή εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τουριστική αξιοποίηση, αυτή θα κρατικοποιείται και θα αποδίδεται στους ενδιαφερόμενους!
Η τοποθέτηση Μπουσάτι, επιβεβαιώνει την απόφαση της Κυβέρνησης Ράμα, να ολοκληρώσει άπαξ δια παντός την κατάσχεση των ιδιοκτησιών που είχε αρχίσει το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα, τις οποίες και παραχωρεί άνευ ανταλλαγμάτων σε φίλους της – κατά βάση – επιχειρηματίες που θέλουν να τις αξιοποιήσουν τουριστικά.
Στην ίδια συνέντευξη ο Μπουσάτι, επιβεβαίωσε πώς στις συζητήσεις με τον Νίκο Κοτζιά, η Ελληνική Κυβέρνηση, είχε αποδειχθεί να προχωρήσει στην άρση του εμπολέμου, αγνοώντας την πάγια ελληνική θέση, πώς αυτό έχει ήδη αρθεί από το 1987 και ακόμη πώς όντως στις έχει τεθεί θέμα «Τσάμηδων», όχι ως εδαφική διεκδίκηση της Αλβανίας στην Τσαμουριά,αλλά ως θέμα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων...»!