Καχριμάνη – Τσιρογιάννη δείχνει η πρώτη μέτρηση στην Ήπειρο!

on .

KALPES AYTODIOIKHSH

• Επικράτηση του Αλέκου Καχριμάνη και μάλιστα άνετη δείχνουν τα πρώτα δημοσκοπικά στοιχεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 19ης Μαΐου, τα οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Τα στοιχεία αφορούν τον Νομό Άρτας, που είναι πληθυσμιακά ο δεύτερος μεγαλύτερος της Περιφέρειας Ηπείρου. Είναι ωστόσο πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της «Opinion Poll», οι πολίτες του Νομού Άρτας αξιολογούν θετικά το έργο του κ. Καχριμάνη, καθώς πολύ και αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 58,4% των πολιτών, ενώ λίγο και καθόλου ικανοποιημένο το 27,4%. Ο Περιφερειάρχης είναι πρώτος στη λίστα δημοτικότητας μεταξύ των πιθανών υποψηφίων, με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν το 58,7% και τις αρνητικές να περιορίζονται στο 24,3%, με ιδιαίτερα θετικές γνώμες τόσο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. όσο και σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαμηλή αναγνωρισιμότητα καταγράφουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες, με ποσοστό άνω του 70% να δηλώνει ότι δε γνωρίζει καν το όνομά τους, αλλά με τις θετικές γνώμες να υπερτερούν των αρνητικών. Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου περιφερειακών εκλογών, με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό – Ακυρο – Αποχή, ο κ. Καχριμάνης συγκεντρώνει το 52,8%, έναντι 9,3% όσων έχουν αποφασίσει να επιλέξουν τον Σπύρο Ριζόπουλο και 8,0% τον Γιώργο Ζάψα. Ακολουθεί ο Δημήτρης Δημητρίου με 1,8%.

Στον Νομό Αρταίων
Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών στους Δήμους του Νομού Άρτας, ο νυν Δήμαρχος Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννης, φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό – Άκυρο – Αποχή με ποσοστό 39,8% του Γ. Παπαλέξη, ο οποίος τον ακολουθεί με ποσοστό 19,5%. Ωστόσο, το έργο του νυν Δημάρχου συλλέγει 49,0% αρνητικές γνώμες (λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι), έναντι 45,5% των θετικών. Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Ροζίνα Βαβέτση (45%) έναντι του Θεοδ. Μουσαβερέ (12,9%). Σχετικά με τις γνώμες των πολιτών του Νομού Άρτας για τους υποψήφιους βουλευτές της περιοχής τους, ο Ευστ. Γιαννούλης συλλέγει τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (51,4%), αλλά και τη μεγαλύτερη (θετικού προσήμου) διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών απαντήσεων. Σε θετικές γνώμες ακολουθούν η Όλγα Γεροβασίλη με 48,9%, ο Γ. Στύλιος με 38,7% και ο Β. Τσίρκας με 33,6%. Η κ. Γεροβασίλη με τον κ. Στύλιο, ωστόσο, φαίνεται να καταγράφουν σημαντική φθορά, καθώς η πρώτη συγκεντρώνει 36,3% αρνητικές απαντήσεις, ενώ ο δεύτερος 35%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφουν χαμηλή αναγνωρισιμότητα.