Με 6,2 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

KALPH ND SYRIZA

Διαφορά 6,2% μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN, που παρουσιάστηκε στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής ενώ εκτός Βουλής μένουν ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 15,8%.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο 5,3%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.
Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη ΧΑ, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα.
Στο ερώτημα ‘ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη» η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον Πρόεδρο της ΝΔ το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.
Η πλειονότητα σε ποσοστό 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένειά σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.