Ρύθμιση 120 δόσεων για όλα τα χρέη προτείνει η Ν.Δ.

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τα χρέη των ελληνικών νοικοκυριών και των ελληνικών επιχειρήσεων παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία η πρόταση της Ν.Δ. είναι μια ρύθμιση 120 δόσεων με ελάχιστο ποσό των 20 ευρώ το μήνα, ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους με το Δημόσιο. Και αυτό, όπως είπε, αφορά κατεξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή, 4 στους 5 οφειλέτες.
«Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι Έλληνες πνίγονται στα χρέη» ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι «η ΝΔ έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για έναν απλό μηχανισμό ρύθμισης και διαγραφής οφειλών. Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Λευκό μητρώο»
Το σχέδιο της Ν.Δ. σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη αφορά και τους συνεπείς φορολογούμενους και δανειολήπτες, για τους οποίους θα υπάρχει μια ακόμη πιο ευνοϊκή ρύθμιση: Το λεγόμενο «λευκό μητρώο».
Και πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις μας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να ξανασηκωθούν. Και στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί βιώσιμα και δυναμικά. Έχουμε το σχέδιο. Μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά».