Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ευ. Μαλέσιου!

on .

MALESIOS

• Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση Γάλλου στελέχους της εταιρείας που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.
Εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλέσιου, ενώ παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
O Γιαννιώτης πρώην Υφυπουργός και βουλευτής Βαγγέλης Μαλέσιος σε γραπτή του δήλωση χαρακτηρίζει «μεγάλη ευκαιρία το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του, ούτως ώστε να αποκατασταθεί μέσα από τα πορίσματα και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών η προσωπική του τιμή και υπόληψη», που σύμφωνα με όσα λέει «βάναυσα είχαν πληγεί από τις άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις».
Ο πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2003, τονίζει πως είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο η αρμόδια αρχή ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του στα πλαίσια έρευνας που γίνεται για τον διαγωνισμό του συστήματος C4I, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.