Με προσφυγές κατά του Περιφ. Ταμείου απειλεί ο Σπ. Ριζόπουλος για την Spider

on .

SPIDER

• «Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η οικονομοτεχνική μελέτη με βάση την οποία η Περιφέρεια κατέληξε στην πρόταση αγοράς του συγκεκριμένου κτιρίου στα Καρδαμίτσια», ζητά με χθεσινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος, που στις προσεχείς εκλογές θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου, αναφορικά με το θέμα της Spider.
«Στο περιφερειακό συμβούλιο υποστηρίχθηκε ότι δεν θα καταλήξει ούτε ευρώ στους ιδιοκτήτες της μονάδας. Φυσικά δεν είπε κανείς ότι τα χρήματα κάνουν τη δουλειά τους και με άλλο τρόπο. Αν χρησιμοποιηθούν -αναφέρει ο κ. Ριζόπουλος- όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την πληρωμή ασφαλιστικών και φορολογικών χρεών και με αυτό τον τρόπο εξασφαλιστούν οι πολυπόθητες -για τους ιδιοκτήτες- φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που σήμερα είναι δεσμευμένες. Συνεπώς, η Περιφέρεια φρόντισε να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος ο κ. Πέτσιος», τα ακίνητα του οποίου βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 7 Νοεμβρίου (οικόπεδα και κτίρια της Μεταλλοβιομηχανίας Spider των αδελφών Πέτσιου).
Και προσθέτει ο Σπ. Ριζόπουλος: «σε ότι αφορά στα χρήματα που θα καταλήξουν στα χέρια των εργαζομένων, δηλαδή σχεδόν 500.000 ευρώ από το σύνολο του τιμήματος: Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι περίπου 120 και στους περισσότερους από αυτούς οφείλονται μισθοί τριών ή και τεσσάρων ετών με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, περίπου 3 έως 4.000 ευρώ θα λάβει ο καθένας - ψίχουλα σε σχέση με το σύνολο των οφειλομένων…».
Και ο κ. Ριζόπουλος καταλήγει: «οι Ορίζοντες Ηπείρου εκφράζουν την ελπίδα ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα εκπέσει περαιτέρω σε άλλα όργανα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ως πολίτης και ως επικεφαλής παράταξης που διεκδικεί την Περιφέρεια, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης το οποίο τυπικά θα μετάσχει στον πλειστηριασμό».