Επιμένει η Ν.Δ. να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Ν. Κοτζιά

on .

KOTZIAS NIKOS

• Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να δώσει ο πρωθυπουργός στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά επαναλαμβάνει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αλλά με κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή.
«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και τον ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό της και σε μείζονα ζητήματα εξωτερικής μας πολιτικής, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Γ. Κουμουτσάκος και συνεχίζει:
«Τα αδιανόητα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό συνδέονται με την απομάκρυνση του κ. Κοτζιά. Για τον λόγο αυτό, ζητάμε, με τη διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων, να δοθεί στη Βουλή -και επιτέλους στη δημοσιότητα- η επιστολή παραίτησης του τέως Υπουργού Εξωτερικών».
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. κατέθεσε επίσης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αίτηση κατάθεσης της επιστολής παραίτησης του πρ. υπουργού Νίκου Κοτζιά.
«...Δεδομένης της ιδιαίτερης σοβαρότητας των θεμάτων αυτών, αιτούμεθα την άμεση κατάθεση την επιστολής παραίτησης του τέως υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, όχι μόνο γιατί έχει δημόσιο χαρακτήρα, αλλά επιπλέον γιατί ο συντάκτης της με δήλωσή του ζήτησε τη δημοσιοποίησή της και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εμπιστευτικότητας ή χαρακτηρισμού της ως προσωπικής», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κείμενο που υπογράφουν συνολικά 14 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Τασούλας.