Προεκλογική διαφήμιση έργων από την Δημοτική Αρχή Μπέγκα

on .

MPEGKAS KATSIKA

• Σε προεκλογικούς ρυθμούς άρχισε να κινείται η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, η οποία λίγους μήνες πριν τις εκλογές επιχειρεί να παρουσιάσει και να «διαφημίσει» ακόμη και έργα που έχουν ολοκληρωθεί.
Πρόκειται για έργα που έχουν ανακοινωθεί και στο παρελθόν και όπως η Δημοτική Αρχή σημειώνει είναι μέρος του τεχνικού προγράμματος, το οποίο εκπόνησε και υλοποιεί «δίνοντας- όπως αναφέρει- βάση στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών σε κάθε γωνιά του Δήμου». Το «κάθε γωνιά» βέβαια σηκώνει συζήτηση, καθώς υπάρχουν ολόκληρες συνοικίες που δεν έχουν δει καμία ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της, ούτε καν επεμβάσεις για αποκατάσταση ζημιών κλπ. Το ίδιο συμβαίνει και με τοπικές κοινότητες, κάτοικοι των οποίων επίσης κάνουν λόγο για πλήρη εγκατάλειψη.
Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα θέματα για τα οποία δέχεται τις επικρίσεις των δημοτών και οι οποίοι ασφαλώς και δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις και τα επιμέρους έργα που γίνονται σε διάφορες συνοικίες και περιοχές.
Η Δημοτική Αρχή, κάνει λόγο επίσης για έργα «σε ξεχασμένες γειτονιές» εξαιτίας της λήθης (!) των πολιτικών προηγούμενων δημοτικών αρχών, επιχειρώντας να μεταφέρει στη… λήθη το γεγονός ότι η ίδια, είναι συνέχεια της αμέσως προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εκτός κι αν αυτή η αναφορά, επιχειρεί να βάλει στο «στόχαστρο» τους Φ. Φίλιο- Μ. Ελισάφ (με τους οποίους ο νυν Δήμαρχος, αλλά και όλοι σχεδόν οι αντιδήμαρχοι αποτελούσαν την τότε ομάδα) που συγκροτούν τη νέα δημοτική παράταξη, που «πλαγιοκοπεί» πλέον την σημερινή Δημοτική Αρχή.
Αναλυτικά τα έργα στα οποία αναφέρεται η Δημοτική Αρχή, που επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος είναι τα εξής:
- Στα Καρδαμίτσια (25ης Μαρτίου, Αριστάρχου και Δ. Φιλοσόφου), όπου ολοκληρώθηκαν εργασίες διάνοιξης, χωματουργικές εργασίες, ασφλατόστρωσης των οδών, εργασίες κατασκευής κρασπέδων πεζοδρομίων και δικτύου ομβρίων.
- Στη Νέα Ζωή (Ολυμπίας και Λούρου) όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης των οδών, κατασκευής πεζοδρομίων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων αλλά και τμήματος δικτύου ύδρευσης που υπολειπόταν.
- Στον Λασπότοπο (Κοσμά, Καραγάτση, Μυριβήλλη, Μόσχως Τζαβέλα, Μυλωνά, Εμπεδοκλή), όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης των οδών, κατασκευής πεζοδρομίων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων - λυμμάτων αλλά και νέου δικτύου ύδρευσης και συνδέσεων με τις ιδιοκτησίες όπου υπολείπονταν.
- Στην οδό Πανεπιστημίου όπου έχει ξεκινήσει το μεγάλο έργο συνολικής αναβάθμισης της οδού.
- Στην περιοχή της Καλούτσιανης όπου ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών ασφαλτόστρωσης σε κάθετες οδούς της ΚΑ’ Φεβρουαρίου (Πρέντζα, Σολωμού, Καβάφη, Πατσιμάδη κ.τ.λ.)
- Στους Αμπελόκηπους όπου ξεκινά η εργολαβία από την οδό Θ. Πασχίδη η οποία περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος.