Η Κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε βαριές δεσμεύσεις μέχρι και το 2022!

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• To τρίτο πρόγραμμα απέτυχε οικτρά, η Ελλάδα βγαίνει από αυτό βαριά τραυματισμένη χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του χθες με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
«Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, με το επιτόκιο του 10ετούς να έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 4,6%. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα δεν έχει πια πρόσβαση σε φθηνή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά έχει μείνει με βαριές δεσμεύσεις, πολύ βαριές δεσμεύσεις, μέχρι το 2022, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, κι ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2060, αυτό το οποίο εμείς αποκαλούμε ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και επικαλέστηκε την συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΕΚΤ ο οποίος ανέφερε ότι η επιτήρηση των αγορών θα είναι πολύ πιο αυστηρή από την επιτήρηση της Τρόικας.
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία λέγοντας ότι θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και θα έχει ως τελικό στόχο να πετύχει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% αντί του 1,5 με 2% που φαίνεται να πετυχαίνει σήμερα. «Αυτή η διαφορά μεταξύ του 1,5 και 2% με το 4% είναι στην κυριολεξία η διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.