Στρατηγική του Τσίπρα η λασπολόγηση «αντιπάλων»

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, το Μαξίμου για στρατηγική ακατάσχετης λασπολόγησης αντιπάλων, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και τις σοβαρές κυβερνητικές ανεπάρκειες.
Κρούοντας κώδωνα κινδύνου, τόνισε ότι σε ότι αφορά την οικονομία βρισκόμαστε σε επικίνδυνο σημείο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εξασφάλισε την ομαλή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
«Δεν μας έβγαλε κανείς από το μνημόνιο, το πρόγραμμα τελείωσε όπως αναμενόταν στις 20 Αυγούστου», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι είναι «τραγική αποτυχία της κυβέρνησης και βαριά η προσωπική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα που δεν αξιοποίησε το πρόγραμμα για να εξασφαλίσει πρόσβαση της χώρας στις αγορές», όπως έπραξαν οι άλλες μνημονιακές χώρες, όπως η Πορτογαλία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, αναλύοντας το σχέδιο και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που τάζει τα πάντα σε όλους, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι κοστολογημένο και εφικτό.
Σε αυτό περιλαμβάνονται σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, φοροελαφρύνσεις και μέτρα για προσέλκυση επενδύσεων. Αναλύοντας δε την πρόταση της ΝΔ για το Ασφαλιστικό επανέλαβε τα περί τριών πυλώνων, τονίζοντας ότι η επικουρική σύνταξη η οποία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα θα δίνεται από ιδιωτική ασφαλιστική, ενώ προανήγγειλε γενναία μείωση των εισφορών στο 15% για την κύρια σύνταξη σε ορίζοντα τετραετίας.
Προλαβαίνοντας δε τις αντιδράσεις της κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμά του δεν προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.