Σε τροχιά… σύγκρουσης με Αυγενάκη οι δέκα «γαλάζιοι» του Ριζόπουλου

on .

NEA DHMOKRATIA KTIRIO

• Tην αντίδραση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τη Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσε η πρόσφατη δημοσιοποίηση των ονομάτων της οργανωτικής επιτροπής με την οποία ο Σπύρος Ριζόπουλος ξεκινάει την προσπάθειά του για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Στον σχετικό κατάλογο φιγουράρουν και ονόματα στελεχών της γαλάζιας παράταξης (Βλέτσας Σάκης, Καλιαμούρη Μαρίνα, Κοτζαμάνη Πηνελόπη, Ράρρα Στασινή, Νάνος Στάθης, Παπασιώζος Κώστας, Δήμος Δημήτρης, Μότσιος Γιώργος, Σοφίας Δονάτος, Τσάπαλος Όμηρος), τους οποίους ο κ. Αυγενάκης κάλεσε σε ακρόαση στην Πειραιώς για σήμερα, Δευτέρα, καθώς, ως γνωστόν, η Ν.Δ. έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στον Αλέκο Καχριμάνη για την Περιφέρεια.

Επιστολή – απάντηση
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε θα γίνει, καθώς, αντί της ακρόασης, οι οκτώ εκ των δέκα κληθέντων έστειλαν απαντητική επιστολή προς τον Γραμματέα της Ν.Δ..
Σ’ αυτή επισημαίνουν με νόημα πως θεωρούν σωστή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του πως «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους» και κάνουν λόγο για την ανάγκη ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης!
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε»!
Από την επιστολή λείπουν τα ονόματα του πρ. βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζου, ο οποίος θα απαντήσει αυτόνομα, και του Όμηρου Τσάπαλου, επαγγελματικού συνεργάτη του κ. Ριζόπουλου που επίσης επιφυλάσσεται να απαντήσει.