Στα Γιάννενα σήμερα ο Υπ. Παιδείας για την Σύνοδο των Πρυτάνεων 

on .

GABROGLOY KOSTAS

• Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή παρουσία του Υπουργού Παιδείας στα Γιάννενα, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 88ης Συνόδου των Πρυτάνεων που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο «Du Lac».
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Υπουργού, ο Κ. Γαβρόγλου σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με την Πρυτανεία του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ στις 5 το απόγευμα θα παραβρεθεί στην συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις 7:30 μ.μ. ο Υπουργός θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου.
Στο επίκεντρο φυσικά θα βρεθεί η συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, με τον Υπουργό να επιχειρεί να βρει την «χρυσή» τομή, αμβλύνοντας τις αντιθέσεις των δυο Ιδρυμάτων, προκειμένου να γίνει ομαλά η διαδικασία.
Ο Γ. Καψάλης
Σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης εμφανίστηκε αισιόδοξος και χαρακτήρισε τις προτάσεις της Συγκλήτου ρεαλιστικές και ουσιαστικές, γιατί αναδεικνύουν ζητήματα που απαιτούν λύσεις για να προχωρήσει το συνολικό εγχείρημα. Το θέμα συζητήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση και σύμφωνα με τον κ. Καψάλη υπήρξαν τοποθετήσεις από τα διάφορα πανεπιστήμια, με το στοιχείο της ακαδημαϊκότητας και του προσωπικού να έχει αναδειχθεί ως κυρίαρχο της όλης διαδικασίας από κοινού με τη θεώρηση ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει όσο γίνεται να είναι ενιαίες σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
5 εκατ. στα ΤΕΙ
Στο μεταξύ, έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας.
Ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου, ο Γ.Γ του Υπουργείου Γ. Αγγελόπουλος και ο σύμβουλος του Υπουργού Καθηγητής Παντελής Κυπριανός παρευρέθηκαν προχθές στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΤΕΙ. Ο κ. Γαβρόγλου ευχαρίστησε τους Πρυτάνεις και τους Αντιπρυτάνεις για την ολόπλευρη στήριξή τους στο εγχείρημα της συγκρότησης του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και εξέθεσε το χρονοδιάγραμμα των συνεργειών με τα Πανεπιστήμια καθώς και για την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων.