Τελειώσατε: όσα κόλπα κι αν κάνετε ο λαός θα σας καταψηφίσει

on .

GENNHMATA FOFH

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» στη Βουλή.
«Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Όσα κόλπα κι αν κάνετε, όσες κάλπες κι αν στήσετε μαζί, ο κόσμος θα σας βρει και θα σας καταψηφίσει. Θα σας μαυρίσει. Τίποτα δεν σας σώζει» ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, πρόσθεσε ότι με την επίμαχη τροπολογία των 16 βουλευτών για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση επιδιώκει να προκαλέσει εκλογική σύγχυση, νοθεία μηνυμάτων και αποπροσανατολισμό.
«Όχι στα εκλογομαγειρέματά σας, ναι σε εκλογές εδώ και τώρα» σημείωσε και τόνισε «όσο επιμένετε στον διχασμό, τόσο εμείς θα αναζητούμε την συνεννόηση».
«Το παιχνίδι με τις εκλογές είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο και ηθικά αδιανόητο. Παίζετε «εν ου παικτοίς» και σκοντάφτετε, προσπαθώντας να μετρήσετε το κομματικό σας συμφέρον. Μπερδέψατε και τις Κυριακές. Φέρνετε τελευταία στιγμή τροπολογίες και αντί για αποκέντρωση προχωρείτε σε νέα συγκέντρωση. Όλα εργαλειοποιούνται.
Μετά την οικονομία και τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις, την αλόγιστη αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων, παίρνει σειρά η ίδια η Δημοκρατία. Δείχνετε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ποια είναι η αντίληψη και κυρίως ποια είναι η πρακτική σας για τη λειτουργία του πολιτεύματος, τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι όσα κάνει γίνονται για κομματική σκοπιμότητα. «Ματαιοπονείτε. Ούτε την αποχώρησή σας είστε ικανοί να προετοιμάσετε. Φεύγοντας υπονομεύετε ό,τι δεν είναι σύμφωνο με σας» επισήμανε.