Το «διαζύγιο» στην κεντροαριστερά με προεκτάσεις και στην Ήπειρο!..

on .

MPOYGIAS PETROS

• Χωριστό δρόμο αποφάσισε να ακολουθήσει το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού η συμπόρευσή του με το Κίνημα Αλλαγής αποδείχθηκε προβληματική.
Βέβαια, το μέλλον του προδιαγράφεται δύσκολο, αφού αρκετά στελέχη του Ποταμιού έχουν εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία τους με την απόφαση αυτή και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν.
Σε τοπικό επίπεδο ο Πέτρος Μπούγιας ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του από μέλος του «Ποταμιού» αλλά και από εκπρόσωπος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, ενώ φημολογείται ότι και άλλα στελέχη και μέλη του κόμματος στην Ήπειρο βρίσκονται προ της εξόδου.  
Όσον αφορά τον κ. Μπούγια διευκρινίζει ότι θα παραμείνει ενεργός στην τοπική σκηνή και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του με «προοδευτικές δυνάμεις» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Ως ενεργός πολίτης, θα συνεχίσω να μοιράζομαι δημόσια τους προβληματισμούς και τις αγωνίες μου, να προτείνω λύσεις και παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε: τις γειτονιές, τα πάρκα, τους δρόμους, τις υποδομές, τις υπηρεσίες, τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης Ιωαννίνων και των όμορων δημοτικών διαμερισμάτων. Αν στο μέλλον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, θα ενώσω τις δυνάμεις μου με τα προοδευτικά «μυαλά» της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου ο Δήμος Ιωαννίνων να αποκτήσει το παρόν και το μέλλον που του αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μπούγιας.
Η ώρα της αποστασιοποίησης...
Στην επιστολή του σημειώνει ακόμη ότι «στην σύντομη πολιτική μου διαδρομή πορεύθηκα αδιαπραγμάτευτα με τις αρχές και της αξίες: της αλήθειας, της αξιοπρέπειας, του ήθους, της συνέπειας και του σεβασμού απέναντι σε πολιτικούς συνοδοιπόρους και «αντιπάλους» αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου. Η συνείδησή μου, την παρούσα χρονική στιγμή, μου υπαγορεύει την αποστασιοποίηση από την «κεντρική πολιτική σκηνή».
Παράλληλα, ευχαριστεί και τις δυο πολιτικές δυνάμεις. «Ευχαριστώ το Ποτάμι, για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει ως υποψήφιο βουλευτή στα ψηφοδέλτιά του, αλλά και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στο συντονισμό και την εκπροσώπηση του Νομού Ιωαννίνων, από την ίδρυση του κινήματος έως σήμερα.
»Ευχαριστώ το Κίνημα Αλλαγής και ιδιαίτερα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων για το εξαιρετικά καλό κλίμα συνεργασίας αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για να αναλάβω τη θέση του Εκπρόσωπου Τύπου & ΜΜΕ της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων…».
Και τους εύχεται «καλή επιτυχία», στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τη χώρα προς το καλύτερο.
Καλύτερα «διαζύγιο»
Στο μεταξύ, με χθεσινές δηλώσεις του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «ο χωρισμός ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για διάσταση απόψεων, ενώ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το «Ποτάμι» δεν θα στηρίξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή.