Στο 14,1% το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

DHMOSKOPHSH GKALOP

• Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως του 14,1%, στην εκτίμηση ψήφου, καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Από την έρευνα της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Τα Νέα», προκύπτει ότι η κυβέρνηση καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες από τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό, οι οποίες φαίνεται να μην αντισταθμίζονται από τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.
Την ίδια ώρα, το 38% τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,7%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 9,9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή (8%), ΚΚΕ (6,8%), Ένωση Κεντρώων (3,2%), Ελληνική Λύση (2,8%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 2%.
Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ είναι στο 10,1%, καθώς συγκεντρώνει το 26,3%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2% και οι ΑΝΕΛ με 1,5%.
Τη λύση των πρόωρων εκλογών προκρίνουν οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες.
Συγκεκριμένα, το 38% πιστεύει ότι το καλύτερο για την χώρα θα ήταν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 31% είναι υπέρ του να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το 24% προτιμά να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση, με άλλο πρωθυπουργό.
Στην ίδια έρευνα, το 56% τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και το 40% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.  
Το 57% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος, ενώ το 25% έχει θετική άποψη.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, το 72% διαφωνεί και το 23% συμφωνεί.