Ευθύνες στον Ράμα για την αναβολή των διαδικασιών για ένταξη στην Ε.Ε.

on .

TIRANA ALBANIKH BOYLH

• Στην Κυβέρνηση Ράμα, επιρρίπτει η «ΟΜΟΝΟΙΑ» τις ευθύνες για τη μη έναρξη των διαπραγματευτικών διαδικασιών ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η πολιτική αδράνεια και κυρίως η μη προσήλωση της Κυβέρνησης Ράμα στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων έφεραν το δυσάρεστο αποτέλεσμα της νέας αναβολής προόδου. Η εξέλιξη είναι διαμετρικά αντίθετη με τη βούληση της κοινωνίας στην Αλβανία και επίσης με την πραγματική ανάγκη της χώρας ώστε να μείνει προδεδομένη στο Ευρωπαϊκό όραμα που της διασφαλίζει συνοχή, ασφάλεια και προσδοκία ευημερίας. Η ευθύνη επιβαρύνει την κυβέρνηση και οφείλει να την αναλάβει», τονίζει η Οργάνωση των Ελλήνων που στη συνέχεια αναφέρεται και στη στήριξη της Ελληνικής Μειονότητας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας προς την Ε.Ε..
«Όσο η διαδικασία θα παραμένει ανοικτή τόσο θα προχωρά και η αποκατάσταση κράτους δικαίου και ισονομίας στη χώρα πράγμα που προφανώς έχει την δική του θετική επίδραση στη βελτίωση της θέσης των μελών της ΕΕΜ. Επί το πλείστον η προσήλωση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες κάμπτει εθνικιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που κατά πρώτο επιβαρύνουν τη θέση των Εθνικών μειονοτήτων. Επί το πλείστον μειώνει επιδράσεις στη λειτουργία της πολιτείας από τρίτες μη δημοκρατικές χώρες και καθεστώτα».
Και η ΟΜΟΝΟΙΑ καταλήγει: «Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση απαιτεί πολιτική τόλμη, αλλαγή νοοτροπίας και αλλαγές στην συμπεριφορά της πολιτείας έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εθνικών μειονοτήτων και αυτό φαίνεται ότι η παρούσα διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης αδυνατεί να το εφαρμόσει».