Κινδυνεύει το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού

on .

GKONTAS NIKOS

• Τον κίνδυνο απένταξης του έργου επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του έργου, επεσήμανε στην συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Ν. Γκόντας.
«Σας δώσαμε μασημένη τροφή το 2010 και έκτοτε έχουν γίνει πολύ μικρά βήματα υλοποίησης προς στην κατεύθυνση αναβάθμισης του Βιολογικού μας Καθαρισμού. Αυτές οι καθυστερήσεις εγκυμονούν κινδύνους ακόμη και απένταξης» είπε ο πρ. Δήμαρχος, απευθυνόμενος στην Δημοτ. Αρχή.
Παράλληλα, κατήγγειλε την Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για την τακτική που ακολουθεί στην περίπτωση των 158 αποφάσεων του Δ.Σ. που έχουν ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και που η Διοίκηση εντελώς παράνομα προσπαθεί να νομιμοποιήσει με μια νέα απόφαση.
Όπως ανέφερε «μεταξύ των αποφάσεων που ακυρώθηκαν είναι η έγκριση του προϋπολογισμού 2018, καθώς επίσης και αυτή του προγράμματος έργων, προμηθειών κλπ. Με τέτοια τακτική ούτε προϋπολογισμοί, ούτε προμήθειες, ούτε άλλες πράξεις νόμιμες μπορούν να γίνουν στην επιχείρηση».
Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε προς συζήτηση ο Ν. Γκόντας ήταν η κατά 33% αύξηση των τελών στάθμευσης στο πάρκινγκ της Κεντρικής Πλατείας, στο οποίο μέτοχος είναι ο Δήμος  και ζήτησε να πληροφορήσει το σώμα ο Δήμαρχος αν σε αυτή την  αύξηση υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του Δήμου.