Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Οι επενδύσεις πρώτη πολιτική προτεραιότητα

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS

• Η προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ στα αμέσως επόμενα χρόνια αποτελεί για τη Ν.Δ. πρώτη πολιτική προτεραιότητα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» που διοργανώνει ο ΣΕΒ και φέρνει στο δημόσιο διάλογο τα συστατικά ενός προγράμματος επενδυτικών μεταρρυθμίσεων.
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός εθνικού στόχου με σύμπνοια στην κεντρική κατεύθυνση της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν συνδέει τις επενδύσεις με τα θετικά οφέλη για την κοινωνία που σημαίνει όμως, όπως υπογράμμισε, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας γι΄ αυτό «είναι επιβεβλημένοι οι υψηλοί ρυθμοί υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου επενδύσεων».
Για να έρθουν οι επενδύσεις - σημείωσε - χρειάζεται αποφασισμένη κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει τις επενδύσεις ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί «διστακτικά και μαγκωμένα».
«Τίποτα δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί έχοντας τις επενδύσεις ως πρώτη προτεραιότητα», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι το δικό του κυβερνητικό σχήμα θα λειτουργεί με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς αλλά και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα επιλέγονται από το κράτος.