ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

on .

KAXRIMANHSMPEGKAS TOM

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τα σημερινά «πάθη» είναι πρόσκαιρα…
• «Στην περίοδο της αβεβαιότητας που διανύουμε, το Αναστάσιμο μήνυμα είναι διαχρονικό: Προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία, ότι ο «Γολγοθάς» τον οποίο μπορεί να βιώνει ο καθένας φθάνει κάποια στιγμή στο τέλος του», τονίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στο Πασχαλινό του μήνυμα. Όπως αναφέρει, «το μήνυμα της Ανάστασης είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε στις μέρες μας, καθώς  σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας, εξακολουθεί να δοκιμάζεται με σκληρό τρόπο. Η οικονομική κρίση οδήγησε πληθυσμιακές ομάδες στα όρια της εξαθλίωσης. Επιχειρήσεις, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι δίνουν μάχη επιβίωσης. Η ανεργία πλήττει τους νέους, αλλά και όλες τις παραγωγικές ηλικίες.  Εξίσου έντονα είναι τα σημάδια της κοινωνικής κρίσης, της έκπτωσης αξιών και αρχών. Πίστη μας όμως είναι ότι τα σημερινά «πάθη» είναι πρόσκαιρα και έχουν ημερομηνία λήξης. Η Ανάσταση άλλωστε συνοδεύεται από την προσδοκία για μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα. Χρειάζεται όμως προσωπικός και συλλογικός αγώνας».

ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΓΚΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ας σταθούμε όρθιοι, δυνατοί, ενωμένοι…
• «Με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται σήμερα να υπερβούμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε κάτι νέο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο. Η ανιδιοτελής και αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, μας δίνει δύναμη, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό και επίκαιρο παράδειγμα προς όλους όσοι θέλουμε να ενεργούμε υπεύθυνα και συλλογικά», σημειώνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Όπως προσθέτει, «το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου είναι μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ας σταθούμε λοιπόν όρθιοι, δυνατοί, ενωμένοι και  αλληλέγγυοι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με αγάπη και αλληλεγγύη για τον διπλανό μας που το έχει ανάγκη, με ομόνοια, συνεννόηση  και  αποφασιστικότητα μπορούμε να βρούμε το δρόμο της Αναγέννησης, το δρόμο της Ανάστασης».

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ, Επικεφαλής «Ανεξάρτητης Δημοτ. Πρωτοπορίας»
Σύμπνοια σε όλα τα επίπεδα…
• «Με την Σταυρική Θυσία Του Θεανθρώπου, ολοκληρώνεται το Θείο Δράμα για να ακολουθήσει η Ανάσταση που θα φέρει και την ελπίδα στον κόσμο. Είθε το Αναστάσιμο φώς  να πλημυρίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων, δημιουργώντας την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον της ίδιας της ύπαρξής τους και για μια ειρηνική συμβίωση  όλων», επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας. Και συνεχίζει: «Για την πατρίδα μας, είναι επιτακτική ανάγκη αυτή τη φορά και περισσότερο από κάθε άλλη, η σύμπνοια να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα, για να ανταπεξέλθει σε όλες τις αντιξοότητες, τις οποίες  διέρχεται τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με τα εθνικά ζητήματα που έχουν προκύψει».

ΑΡΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ, Επικεφαλής «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»
Αγάπη και ελπίδα στις καρδιές όλων…
• «Η Δημοτική Παράταξη Ενεργών Πολιτών «Γιάννενα Τώρα», απευθύνει τις θερμότερες ευχές της στους Δημότες της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς επίσης και στους επισκέπτες που θα επιλέξουν την περιοχή μας για τις άγιες μέρες του Πάσχα», τονίζει ο επικεφαλής της Άρης Μπαρτζώκας και συμπληρώνει: «Ελπίζει δε, το πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών για ελπίδα και αγάπη, να «φωτίσει» τις καρδιές και το νου όλων των ανθρώπων ώστε αδελφωμένοι να εργαστούν από κοινού για ένα καλύτερο αύριο».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ, Δήμαρχος Ζαγορίου
Κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου…

• «Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει σε όλους μας  το μήνυμα της ελπίδας που τόσο έχουμε  ανάγκη στη δύσκολη εποχή που ζούμε και όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια, συνεργασία και αλληλεγγύη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο και τους συνανθρώπους μας οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση», τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «το Ζαγόρι  και αυτό το Πάσχα υποδέχεται, εκτός από τους απόδημους συντοπίτες μας, πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες οι οποίοι ενισχύουν τον τουρισμό και το εισόδημα των επαγγελματιών. Η στήριξη του Δήμου  στον τουρισμό είναι δεδομένη και διαρκής, με σειρά πρωτοβουλιών σε ότι αφορά την προβολή του τόπου μας, αλλά και με βελτίωση των υποδομών».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, Δήμαρχος Κόνιτσας
Η Ανάσταση πηγή αισιοδοξίας…

• «Η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί πηγή αισιοδοξίας στις δυσκολίες της ζωής, πολύ περισσότερο σήμερα, που η κοινωνία μας κλονίζεται από την οικονομική και ηθική κρίση», επισημαίνει ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου στο Πασχαλινό του μήνυμα και συμπληρώνει: «Το διαχρονικό και ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ας μας οδηγήσει σε ανέλιξη του πνεύματος και των αξιών μας, ας πορευθούμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι πλάι σε όσους μας έχουν ανάγκη, ας σταθούμε όρθιοι μπροστά στις προκλήσεις της σημερινής κρίσιμης πραγματικότητας με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες στον τόπο μας».


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, Δήμαρχος Πωγωνίου
Ν’ ανοίξουμε το δρόμο στην αγάπη...

• «Το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου είναι μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ας συναισθανθούμε φέτος το Θείο Δράμα και ας σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους το έχουν ανάγκη, ανοίγοντας το δρόμο στην προσφορά και την αγάπη. Το αναστάσιμο μήνυμα ας είναι πηγή δύναμης για όλους μας ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες προκλήσεις της εποχές και το Άγιο Φως ας φωτίσει τις καρδιές όλων μας», τονίζει στο δικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.