ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία

on .

STAIKOURAS

• Ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα καταλογίζει στην Κυβέρνηση ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τα νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 240 εκ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία» δήλωσε χθες ο Χρ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι  «κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας», με συνέπεια να προκαλεί «ασφυξία» στην πραγματική οικονομία.
Παραθέτοντας τα στοιχεία ο αρμόδιος τομεάρχης ανέφερε:
- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
- Το «σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
- Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018.Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.