Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου η χειρότερη στην ιστορία της Ελλάδος

on .

mhtsotakhs

• «Σήμερα δεν έχουμε πραγματική κυβέρνηση αλλά συνασπισμό αλλοπρόσαλλων κομμάτων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι η χειρότερη που γνώρισε ποτέ ο τόπος», είπε χθες βράδυ στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής  ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής σήμερα, και ΝΔ υπήρξαμε αντίπαλοι σχεδόν για σαράντα χρόνια. Υπήρξαν στιγμές σύγκλισης όταν το εθνικό συμφέρον το επέβαλλε. Και μπορώ να πω ότι οι στιγμές αυτές, παλαιότερα ή πιο πρόσφατα, χαρακτηρίστηκαν από πολιτική εντιμότητα και προσωπική ειλικρίνεια. Γιατί σε μια Δημοκρατία υπάρχουν -και πρέπει να υπάρχουν -διαφορετικές ιδεολογίες, που οδηγούν συχνά και σε πολιτικές συγκρούσεις, αλλά το εθνικό συμφέρον προέχει. Και σήμερα αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η υπεράσπιση των θεσμικών αρμών της δημοκρατίας μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η κυβέρνηση δεν καταργεί την Βουλή, αλλά ναρκοθετεί τη λειτουργία της. Δεν κλείνει το Δημόσιο, αλλά το πολιορκεί με χιλιάδες ψηφοφόρους της. Δεν έχει ΥΕΝΕΔ, αλλά έκανε ΥΕΝΕΔ την ΕΡΤ, που τάχα έδιωξε το μαύρο για να επιστρέψει στο κατάμαυρο. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά πρωτεύει το κοινό αίτημα να μην περάσει ο καθεστωτικός αυταρχισμός την τάφρο της Δημοκρατίας. Κάτι που προϋποθέτει συστράτευση όλων μας για την περιφρούρηση του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 «Δεν είμαι εγώ ασφαλώς αυτός που θα σας υποδείξει πώς θα κινηθείτε. Αλλά αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση για όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Γιατί η νέα Ελλάδα μας χρειάζεται όλους και γιατί πρέπει να θεμελιώσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα σεβασμού και συνεργασιών», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.