Διευρυμένη γραμματεία για το «Κοινό των Ηπειρωτών»

on .

ZAPSAS GIORGOS 3 2 23

• Ολομέλεια διά ζώσης πραγματοποίησε η Περιφερειακή Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών». Βασικό θέμα της αποτέλεσαν η νέα οργανωτική δομή της παράταξης και η προοπτική της ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου.

Όπως τονίστηκε, η ανάδειξη των μεγάλων και μικρών ζητημάτων, με τα οποία καταπιάστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης, αποτελούν εξαιρετική βάση εκκίνησης για την σύνταξη  ενός νέου επικαιροποιημένου προοδευτικού προγράμματος του επόμενου περιφερειακού Συνδυασμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να  διεκδικήσει τη διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε μία νέα διευρυμένη γραμματεία αποτελούμενη από τους επτά περιφερειακούς συμβούλους, τους τέσσερις επιλαχόντες των Π.Ε. του ψηφοδελτίου και όσα μέλη δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους. Πιο συγκεκριμένα τη νέα γραμματεία της παράταξης απαρτίζουν οι εξής: Γιώργος Ζάψας, Άρης Σπέγγος, Χριστίνα Λέκκα, Ουρανία Γκίζα, Δημήτρης Τρομπούκης, Θόδωρος Κορωναίος, Δημήτρης Σακαρέλης, Μιχάλης Τζομάκας, Δημήτρης Κώτσης, Ελευθερία Κοσσυβάκη, Σπύρος Ντάνης, Χαρά Τριανταφύλλου, Γιώργος Αδάμος, Γιώργος Σταμάτης, Κώστας Τζιόβας, Nίκος Βράνος, Νίκος Καρατζένης, Νίκος Λάκκας, Νίκος Μάνθος, Παύλος Λιλής, Αλίκη Λύτρα, Βασιλική Ζδράβου, Ηλιάνα Τσολιού, Θεοδώρα Καρακώστα, Κώστας Λάππας, Πέτρος Πλιάτσικας, Χαράλαμπος Δράκος, Λεωνίδας Ευθυμίου και τα παλιά μέλη Κώστας Μπασιούκας, Βασίλης Τσίκαρης και  Ανδρέας Νταής. Υπεύθυνη Οργανωτικού αναλαμβάνει η Χαρά Τριανταφύλλου.

 Η συνέντευξη Τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Ζάψας αναφέρθηκε στη συγκρότηση νέας διευρυμένης Γραμματείας, σημειώνοντας ότι ζητήματα αιχμής για την παράταξη αποτελούν η ανασυγκρότηση, η ανανέωση, η διεύρυνσή της και η αναζήτηση συμμαχιών – συνεργασιών κατά το προσεχές διάστημα. 

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα που ενδιαφέρουν την Ήπειρο και τα ερωτήματα που έθεσε η παράταξη, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Ζάψας ζήτησε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή τι θα πράξει με τον αυτοκινητόδρομο Γιάννενα – Κακαβιά, την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και την χρηματοδότηση των μελετών ωρίμανσης του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου. 

Όπως ανέφερε «η θέση της παράταξης είναι ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσες κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα έργα εθνικής σημασίας, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι και η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου ενόψει εθνικών εκλογών, ώστε να πάρουν σειρά και τα έργα ενδοπεριφερειακής σημασίας. Οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής Καχριμάνη είναι τεράστιες για τις καθυστερήσεις στη δρομολόγηση αυτών των υποδομών».