Στην Περίβλεπτο αναπαύεται από χθες ο πρώην δήμαρχος Χαρίλαος Τόλης

on .

TOLHS XARILAOS

• Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο, σε ηλικία 94 ετών, ο πρ. δήμαρχος Ιωαννίνων Χαρίλαος Τόλης και χθες το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του έγινε με δημοτική δαπάνη, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου. 

Σε ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου αναφέρεται ότι ο Χαρίλαος Τόλης στη μακρά διαδρομή του στα κοινά υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από τη θέση του Δημάρχου Ιωαννίνων με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του σε οδό ή πλατεία του Δήμου.

Ο Χαρίλαος Τόλης, μηχανικός στο επάγγελμα, διετέλεσε δήμαρχος Ιωαννίνων μετά το θάνατο του Σπύρου Κατσαδήμα από το 1984 έως το 1986. Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Αμπελοχώρι Ιωαννίνων και όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Χρήστου Τσέτση «Αυτοί που Κυβέρνησαν τα Γιάννινα», μετείχε στα κοινά από μικρή ηλικία. Έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση με την οργάνωση ΕΠΟΝ, ενώ για τους αγώνες και τις ιδέες του διώχθηκε και κρατήθηκε στη Μακρόνησο. Εξελέγη και υπηρέτησε τα κοινά συμφέροντα από διάφορες θέσεις και τομείς, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς κλπ.

Συλλυπητήρια μηνύματα

-Την βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Χαρίλαου Τόλη εξέφρασαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων και η Δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για έναν δραστήριο, δημιουργικό και πρωτοπόρο άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στην πόλη, τόσο από την ενασχόλησή του με τα κοινά όσο και με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για έναν φίλο που έφυγε, για έναν άνθρωπο που με το κοφτερό του μυαλό και τη γνώση έδινε πάντα πολύτιμες συμβουλές», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ.

- Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρ. δημάρχου, εκφράζει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της, πρ. δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. «Ο Χαρίλαος Τόλης υπηρέτησε τα Γιάννενα από διάφορες θέσεις ευθύνης με κορυφαία αυτή του δημάρχου. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας βαθιά δημοκρατικός πολίτης. Η απώλειά του είναι μεγάλη για τον τόπο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

- Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για έναν οραματιστή αυτοδιοικητικό,  που έβαλε τις βάσεις σε έργα που άλλαξαν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την πορεία της πόλης των Ιωαννίνων...