Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο Στ. Καλογιάννης

on .

STAYROS

• Με τον Πρόεδρο Αν. Κωνσταντινίδη και μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.

Βασικά αντικείμενα συζήτησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν η κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων, που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και η καταβολή του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχετικά με το ζήτημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου, τα μέλη της Ένωσης ενημέρωσαν τον βουλευτή για τις προτεινόμενες θέσεις από τον Δήμο Ιωαννιτών, στην παραλίμνια περιοχή, στην περιοχή Αεροδρομίου-Νέας Ζωής και σε έκταση στο Σταυράκι, πλησίον της Λαχαναγοράς. Από την πλευρά του, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε καταρχήν επιφυλάξεις για τις συγκεκριμένες θέσεις, λόγω έλλειψης τεχνικών στοιχείων, αλλά και λόγω των υφιστάμενων πολεοδομικών περιορισμών στις εν λόγω περιοχές, όπως στα ύψη των νέων κτιρίων, στις χρήσεις γης, και σε θέματα τήρησης αποστάσεων από τα όρια της Παμβώτιδας. 

Τόνισε δε ότι η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση είναι εκείνη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων και αφορά τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου, αφού αυτό παραχωρηθεί στο σύνολό του στην πόλη, με αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Στρατοπέδου, όπου αυτό είναι εφικτό.

Για το θέμα του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών, ο Σταύρος Καλογιάννης υπενθύμισε ότι στο παρελθόν είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να εξεταστεί η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος σε όσους υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Ο Υπ. Οικονομικών είχε απαντήσει ότι τα αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καλογιάννης έκανε γνωστό ότι προτίθεται να επαναφέρει το θέμα στη Βουλή στο προσεχές διάστημα.